08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Odată cu plecarea Poetului s-a stins steaua, pe care mulți nu au văzut-o, dar absența căreia va fi simțită, pentru că a emanat nu numai lumină, ci și căldură, și spirit… (compozitorul Eugen Doga)

//
Comentariu0

S-au împlinit 13 ani de când ne-a părăsit Grigore Vieru… A plecat spre eternitate

La data de 18 ianuarie 2022 sunt 13 ani de la moartea îndrăgitului poet contemporan Grigore Vieru. Astăzi, pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale, bălțenii au cinstit memoria marelui poet al timpului nostru, care a doinit despre patrie, mamă, dragoste și casa părintească… S-au spus multe cuvinte de recunoștință marelui geniu atât din partea organizatorilor evenimentului, cât și din partea conducerii administrației publice și a celor care au venit să comemoreze Poetul.

Primarul municipiului Nicolai Grigorișin, consilierii municipali, funcționarii, reprezentanții culturii și educației, cetățenii de rând au depus flori la bustul lui Grigore Vieru de la Aleea Clasicilor.

Poetul a trecut în veșnicie, dar veșnică-i va fi poezia în inimile noastre.

Vă amintim: la 17 iulie 2010 a avut loc deschiderea oficială a Complexului „Aleea Clasicilor Culturii Naționale” (denumirea oficială a obiectului de arhitectură, aprobată prin HG nr. 401 din 24 mai 2010)

Last updated: ianuarie 19, 2022 at 8:45 am

Lasă un Răspuns