08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge a fost marcată la Bălți

//
Comentariu0

În fiecare an, la data de 14 iunie, întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, consacrată persoanelor care donează, voluntar și neremunerat, sânge sau componente sanguine.

Sângele este un produs unic. Produsele sanguine și hemotransfuziile sunt o componentă importantă în asistența medicală și în sănătatea publică. Donarea de sânge salvează milioane de vieți, îmbunătățește sănătatea multor pacienți și calitatea vieții lor.

În acest context, prin dispoziția primarului municipiului Bălți nr. 233 din 10.06.2024, a fost aprobat Planul măsurilor privind organizarea și desfăşurarea campaniei de promovare a donării voluntare de sânge și celebrării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge la 14 iunie 2024 cu genericul „20 de ani de fericire necondiționată, îți mulțumesc ție, donatorule de sânge!”.

Astfel, în ziua de vineri, 14 iunie 2024, în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri” a fost deschis un punct mobil de recoltare a sângelui. Aici, Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a dat start evenimentului de celebrare a Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge.

La eveniment, au fost decernați cu diplome de onoare din partea Primăriei municipiului Bălți donatorii voluntari de sînge emeriți.

Last updated: iunie 14, 2024 at 17:40 pm

Lasă un Răspuns