08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Zile de odihnă ale bugetarilor, saloane de frumusețe închise – deciziile CSE RM din 06.04.2020

//
Comentariu0

Prin dispoziția nr. 14 din 06.04.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova se stabilesc următoarele prevederi: 

 1. Zilele de 07 aprilie – 17 aprilie 2020 se declară zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar și instituțiile/autoritățile publice la autogestiune, cu excepția:

  • instituțiilor medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică, serviciilor de salvare, urgență și de asistență socială;
  • autorităților administrative din domeniul apărării naționale, ordinii publice şi securității naţionale;
  • instituțiilor de învățământ de toate nivelurile (de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special), care vor asigură desfășurarea procesului educațional la distanță. 

2. Recuperarea acestor zile se va realiza în modul stabilit de Guvern, după ridicarea stării de urgență.

3. Se suspendă, pe perioada stării de urgență, prestarea serviciilor de coafură şi altor activităţi de înfrumuseţare, cod CAEM S96.02. 

4. Se stabilește indemnizația unică în mărime de 16 mii lei angajaților din autoritățile/instituțiile bugetare și din instituțiile medico-sanitare publice, care în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu s-au infectat cu COVID-19. 

5. Indemnizațiile unice stabilite la punctul 14 vor fi alocate din fondul de intervenție al Guvernului. 

6. Indemnizațiilor unice stabilite conform punctului 14 nu se aplică impozitul pe venit, contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii, contribuții individuale de asigurări sociale de stat obligatorii, prime de asigurări obligatorii de asistență medicală.

7. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Aveți grijă de sănătatea dvs! 

Last updated: aprilie 6, 2020 at 16:26 pm

Lasă un Răspuns