08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

CSE Bălți solicită deschiderea unei noi secții pentru bolnavii COVID-19

//
Comentariu0

O astfel de decizie, s-a luat astăzi, 07 aprilie 2020, la ședința a Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Bălți, desfășurată la distanță prin rețeaua de Viber (sms).  

Având în vedere lista locurilor posibile de cazare a persoanelor infectate în municipiul Bălți, aprobată de către președintele Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Bălți, ținând cont de faptul că în momentul de față numărul persoanelor infectate și suspecte de infectare cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Bălți depășește numărul de paturi disponibile și reieșind din faptul că dinamica de creștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19, în scopul asigurării cu locuri de internare a persoanelor infectate și suspecte de infectare cu COVID-19, Comisia pentru situații excepționale a municipiului Bălți a decis: 

1. Să solicite Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Directorului Spitalului Clinic Bălți:

  • să deschidă secția de infecție COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Bălți pe adresa mun. Bălți, str. Ștefan cel Mare, 140 (Secția boli interne a Spitalului Clinic Bălți); 
  • să asigure cu echipament medical secția de infecție COVID-19; 
  • să angajeze personal medical pentru asigurarea activității secției de infecție COVID-19; 
  • să informeze Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți despre gradul de pregătire a secției de infecție COVID-19 pentru internarea persoanelor infectate și suspecte de infectare cu COVID-19; 
  • să prezinte în adresa Întreprinderii Municipale Hotelul „Bălți” informația cu privire la numărul personalului medical cu domiciliul din afara municipiului Bălți care necesită a fi cazat pe teritoriul municipiului Bălți. 

2. Întreprinderea Municipală Hotelul „Bălți” va asigura cazarea gratuită a personalului medical din cadrul Spitalului Clinic Bălți cu domiciliul din afara municipiului Bălți.

Ședințele online sunt desfășurate în legătură cu Dispoziția nr. 95 (d) din 29.03.2020 a Vicepreședintelui Comisiei pentru Situații Exceționale a Republicii Moldova, în vederea asigurării continuității activităților comisiilor pentru situați excepționale pe durata stării de urgență, instituită prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 55 din 17.03.2020. 

Last updated: aprilie 8, 2020 at 8:50 am

Lasă un Răspuns