08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Vor fi sau nu scutiți de plată pentru serviciile prestate de ÎM „GLC Bălți” veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și persoanele asimilate acestora?

//
Comentariu0

Această întrebare la fel s-a discutat în cadrul ședinței cu șefii întreprinderilor municipale din sfera comunală din data de 12.05.2020.

În baza propunerii primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, ca veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și persoanele afiliate acestora să fie scutiți de plată pentru serviciile prestate de ÎM „GLC Bălți” (conform Legii nr. 190 din 08.05.2003), Nicolai Grigorișin, viceprimarul de Bălți, a dat sarcină administratorului interimar al ÎM „Gospodărie Locativ-Comunală Bălți”, Tatiana Chiaburu, ca pentru cea mai apropiată convocare a Consiliului municipal Bălți, să fie creat un proiect de decizie, conform căruia veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și persoanele afiliate acestora să fie eliberați în totalitate de achitarea plăților pentru serviciile gospodăriei comunale. (Astăzi veteranii achită doar 25% din suma totală pentru serviciile prestate.)

Acest proiect de decizie trebuie coordonat cu direcțiile juridice a întreprinderii și a Primăriei municipiului Bălți, pentru a nu depăși cadrul legal și pentru a acționa conform legislației în vigoare.

În același context, directorul general al SRL „Glorin Inginering”, Igor Goliberg, a adăugat că veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și persoanele afiliate acestora sunt demult eliberați de plata pentru serviciile de canalizare prestate de către întreprindere.

La ziua de astăzi, în municipiul Bălți, dintre participanții Marelui Război pentru Apărarea Patriei au rămas doar 17 persoane.

Last updated: mai 14, 2020 at 17:13 pm

Lasă un Răspuns