08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Vocație și dăruire” – activitate dedicată Zilei Actorului

//
Comentariu0

Tradițional, în data de 27 decembrie, când ne pregătim să ridicăm cortina noului an, marcăm ziua profesională a celor pentru care viața este o scenă de teatru. Ziua Actorului a fost instituită în Republica Moldova prin Hotărârea Guvernului nr. 949 din 27.12.1994.

Actorii sunt acei mesageri ai sublimului, fără de care societatea umană ar fi anostă și mai săracă. Anume acești oameni, de o valoare culturală incomensurabilă, se dedică întru totul actoriei pentru a ne oferi nouă, spectatorilor, adevăruri pe care nu avem curajul să le descoperim sau să le conștientizăm de unii singuri.

Muzeul de Istorie și Etnografie, la 19 decembrie 2019, a fost gazda  întrunirii de suflet a studenților Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” cu actorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Constantin Stavrat, Artist al Poporului, Eufrosinia Capmari, Artistă Emerită și tânăra actriță Alisa Popa. Studenții au fost foarte activi. Au pus întrebări și au rămas profund impresionați de răspunsurile primite. Au aflat că Actorul este cel care ne spune cum trăiau zeii în Olimp, cum suferă îndrăgostiții care luptă împotriva destinului, cum virtutea te înalță și viciul te doboară, cum viața însăși este o tragi-comedie.

Moderatorul activității culturale „Vocație și dăruire” dedicată Zilei Actorului – muzeograful Lidia Noroc-Pînzaru, Artistă Emerită a RM.

Last updated: decembrie 24, 2019 at 17:38 pm

Lasă un Răspuns