08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Vizita oficială în municipiul Bălți a delegației Grupului de prietenie Republica Franceză – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze

//
Comentariu0

La data de 25 septembrie 2019, o delegație a Grupului de prietenie Republica Franceză – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți.

Grupul de parlamentari din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze a fost însoțit de reprezentanți ai Ambasadei Republicii Franceze în Republica Moldova și Alianței Franceze din Republica Moldova.

În cadrul vizitei, înalții oficiali au vizitat Instituția Publică „Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”” unde a fost organizată întrevederea oficială a membrilor delegației cu administrația publică locală. În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării moldo-franceze la nivelul comunităților locale, în special fiind evidențiat parteneriatul între Comunitatea urbană Lyon și orașul Bălți în baza Convenției de cooperare descentralizată, semnată în iulie 2006. În acest context, primarul interimar al municipiului Bălți, domnul Ghenadie Șmulschii a menționat despre deschiderea administrației locale către noi parteneriate cu localități din Republica Franceză, în toate sferele de interes comun. La rândul său, președintele Grupului de prietenie Republica Franceză – Republica Moldova, domnul Jean-Michel Mis a manifestat un interes deosebit în acest sens, menționând că ,,cooperarea la nivel local este extrem de importantă, fiind un catalizator al dezvoltării parteneriatelor la nivel național”.

În același timp, membrii delegației au participat la un spectacol literar-artistic în limba franceză, cu genericul ,,Liberi împreună”, un eveniment organizat de IP „Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”” menit să promoveze multiculturalitatea, toleranța și diversitatea lingvistică. Totodată, elevii instituției au avut oportunitatea de a discuta cu membrii delegației privind aspecte de ordin economic, social și cultural, atât din Republica Franceză, cât și din Republica Moldova.

Last updated: septembrie 27, 2019 at 17:00 pm

Lasă un Răspuns