08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Pe 25 septembrie 2019 ”Centrul rus” a împlinit 10 ani.

//
Comentariu0

Acum zece ani, la 25 septembrie 2009 la Universitatea de Stat Bălți ”A. Russo” a fost deschis cel de-al doilea în republică centru de resurse al Fundației ”Russkiy Mir”. Acest eveniment a devenit un reper în viața universității, a municipiului și a nordului țării. Dreptul onorific de a deschide centrul a fost acordat directorului executiv al fundației Veaceslav Nikonov, și rectorului universității, Evghenii Plahotniuc.

Despre deschiderea „Centrului rus”, al cărui conducător permanent este Tatiana Suzanskaia, puteți afla din reportajul întocmit cu 10 ani în urmă de corespondenții S.A. „CTR Bălți”.

Este minunat că astăzi vă puteți cufunda în atmosfera festivă a începutului activității „Centrului rus”. În ultimii zece ani, centrul s-a îmbogățit cu materiale didactice noi, devenind cel mai bun dintre centrele similare. Studenții și profesorii facultății de studii slave participă activ la evenimentele anuale ale Fundației „Russkiy Mir”, organizează sărbători literare, pregătesc poezie, seri muzicale, prelegeri și festivaluri care popularizează cultura rusă. În ultimul deceniu mai mult de 400 de evenimente au fost pregătite și desfășurate.

Atmosferă specială, care predomină aici, a fost evidențiată de oaspeții de seamă de la Ambasada Federației Ruse în Moldova, de la „Centrul rus pentru știință și cultură” din Chișinău, de conducerea Universității și facultății, precum și de AO „Comunitatea Rusă Bălți”. Doamnei Tatyana Suzanskaia, șefa centrului și dlui Vladimir Brajuk, șeful departamentului slav și profesorilor departamentului le-au fost oferite flori, telegrame de salut, adrese de felicitare, cadouri prețioase și, bineînțeles, cuvinte de mulțumire.

«Centrul rus» în USARB este deschis pentru tuturor iubitorilor de limbă rusă, de cultură rusă unică.

Last updated: septembrie 27, 2019 at 11:23 am

Lasă un Răspuns