08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Vizita delegației oficiale a Primăriei municipiului Bălți în municipiul Cluj-Napoca din România, în cadrul implementării Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde al municipiului Bălți

//
Comentariu0

În perioada 16 – 21 ianuarie 2022, delegația oficială a Primăriei municipiului Bălți, formată din viceprimarul municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia, șeful adjunct al Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Olga Iurcenco și șeful Direcției relații externe și atragerea investițiilor, Dan Moraru, a întreprins o vizită de lucru în municipiul Cluj-Napoca din România.

Vizita de lucru a fost organizată în cadrul implementării Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde (PAOV) al municipiului Bălți, aprobat prin Decizia Consiliului municipal Bălți Nr. 14/2 din 23.11.2021. PAOV al municipiului Bălți a fost elaborat în cadrul Programului de dezvoltare durabilă urbană al Bancii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare „Orașe Verzi”, împreună cu echipa de consultanți RWA Group-Arcadis-EcoContact și finanțat de Guvernul Regatului Suediei.

Scopul principal al vizitei a constat în participarea reprezentanților Primăriei municipiului Bălți la 2 (două) sesiuni de instruire privind finanțarea proiectelor incluse în PAOV, precum și la 2 (două) misiuni de observare în teren pentru preluarea experienței practice în elaborarea și implementarea proiectelor de regenerare urbană și de eficiență energetică.

În acest context, delegația oficială a Primăriei municipiului Bălți a participat la sesiunile de instruire organizate de echipa de consultanți RWA Group-Arcadis-EcoContact cu tematica Finanțarea proiectelor de eficiență energetică și Soluții bazate pe natură pentru dezvoltarea urbană durabilă. Sesiunile de instruire au fost organizate de echipa de consultanți RWA Group-Arcadis-EcoContact. Este de menționat că, sesiunile de instruire au fost organizate în format mixt, fiind asigurată participarea online a specialiștilor din subdiviziunile structurale ale Primăriei municipiului Bălți: Direcția Generală Financiar-Economică, Direcția gospodărie comunală, Secția Tineret, Sport și Relații cu Publicul din cadrul DÎTS, Direcția arhitectură și urbanism, din cadrul Întreprinderilor Municipale: ÎM „Direcția de Construcții Capitale Comanditar Unic mun. Bălți”, ÎM „Termogaz Bălți”, ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, precum și a reprezentanților Universitățiii de Stat „Alecu Russo” din Bălți, „CET-Nord” SA, Școlii sportive specializate de probe pe apă și Asociației Obștești „Uniunea pentru Echitate și Sănătate”.

Cu scopul studiului practic al soluțiilor propuse pentru implementare, delegația oficială a Primăriei municipiului Bălți a participat la 2 (două) vizite în teren în cadrul cărora au fost prezentate atât proiecte de investiții publice precum Modernizarea și creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Baza Sportivă Gheorghieni, Reabilitarea parcului „Între Lacuri” etc., cât și proiecte de investiții private precum Reconfigurarea spațiilor Fabricii de pensule, Iulius Park, Centrul de Inginerie Bosch – proiecte de regenerare urbană de succes.

Last updated: ianuarie 25, 2022 at 17:26 pm

Lasă un Răspuns