08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Veteranii din municipiul Bălți vor primi 10 mii lei din partea Fundației Renato Usatîi cu ocazia Zilei eliberării Moldovei

//
Comentariu0

Veteranii care locuiesc în municipiul Bălți vor primi 10 mii de lei de la Fundația Renato Usatîi cu ocazia Zilei eliberării Moldovei de la invadatorii naziști. În acest sens în data de 24 august se marchează cea de-a 76-a aniversare a operațiunii Iași-Chișinău, în urma căreia teritoriul dintre Prut și Nistru a fost eliberat de fasciști.

„Având în vedere faptul că Moldova marchează astăzi ziua eliberării de sub jugul fascist, aș dori să felicit pe toți cetățenii Moldovei și, în primul rând, veteranii de război. Deci dacă, astăzi este ultima zi a activității Fundației „Renato Usatîi” sub acest nume, ultimul lucru pe care îl pot face este să aloc 10 mii de lei tuturor veteranilor din Bălți”, a afirmat primarul municipiului Bălți.

Edilul capitalei de nord a specificat că veteranii din Bălți au primit în mod regulat sprijin din partea fondului, inclusiv în ziua de 23 februarie, precum și alte plăți unice în timpul epidemiei de coronavirus.

Fundația Renato Usatîi, care a acordat sprijin oamenilor în valoare de 50 de milioane de lei pe parcursul a 5 ani, își schimbă numele din cauza noilor cerințe ale legislației moldovenești. Întrucât organizațiile non-comerciale nu mai pot fi numite după politicieni, fundația va fi redenumită „Puterea e în adevăr”.

„Nu contează cum se numește fundația, dar important lucru e ceea ce a făcut și ce va face pentru oameni”, a anunțat Renato Usatîi.

btv.md

Last updated: august 25, 2020 at 17:48 pm

Lasă un Răspuns