08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Un colind pentru ţară. Expoziţia lucrărilor discipolilor Şcolii de arte plastice din Bălţi.

//
Comentariu0

Deja a devenit o tradiţie ca în ajunul sărbătorilor de iarnă la Pinacoteca municipală “Antioh Cantemir” se deschide expoziţia lucrărilor discipolilor a Şcolii de arte plastice din Bălţi. Şi în acest an pînzele au încîntat cu versalitatea şi măiestria creării. Batic, grafica, pictura, obiecte de artă decorativă, lucrări din paie şi pănuş – toată gama genurilor de artă plastică într-o expoziţie. Este  un raport unic ideal despre activitatea profesorilor, elevilor pe parcursul anului de învăţămînt.  Exponatele sunt fascinante, atrag după sine în lumea de fantezie, de lumină, de culoare şi îndeamnă la reflecţii.

Victor Palii, preşedintele filialei Bălţi a Uniunii pictorilor RM, Nicolai Ghibalenco, membru al UP RM şi critic în artă Roman Florescu înalt au apreciat munca asiduă a pedagogilor profesionişti, stăruinţa elevilor talentaţi, menţionînd faptul că şcoala de arte plastice din Bălţi este cea mai bună în Moldova. Dna Vera Caraulan, şef secţia cultură le-a numit «gospodarii culorilor şi a sufletului».

Multe cuvinte de laudă au răsunat la deschiderea expoziţiei, dedicată sărbătorilor de Crăciun şi Anul nou sub genericul «Un colind pentru țară» de la oaspeţii evenimentului. Toţi „colindătorii” au primit cadouri din partea gazdei expoziţiei, directorului pinacotecii dna Cristina Munteanu.

«Surpriză de revelion» a interpretat ansamblul vioriştilor Şcolii de arte „G. Enescu”.

Mai bine de 200 de lucrări le puteţi admira timp de o lună.

Last updated: decembrie 27, 2016 at 16:34 pm

Lasă un Răspuns