08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ultima activitate educațională comunitară în cadrul proiectului de revitalizare urbană implementat în anul 2019

//
Comentariu0

La 8 noiembrie curent, în zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, a avut loc ultima activitate educațională comunitară în cadrul implementării proiectului de revitalizare urbană ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare din municipiul Bălți”.

În curtea Instituției de Educație Timpurie nr. 4, a fost desfășurat spectacolul literar-artistic ,,Bunicii – cuib de înțelepciune”. Spectacolul a fost prezentat de către pedagogii și părinții instituției preșcolare, fiind acompaniați de micii artiști.

Activitatea a avut ca scop de a contribui la consolidarea valorilor familiale și naționale, fiind totodată un semn de respect și recunoștință pentru efortul depus în educația tinerei generații – un act de celebrare și omagiu adus celor ajunși în această etapă a vieții. Cele circa 150 persoane prezente la eveniment au rămas impresionate de spectacolul dedicat bunicilor, în special de interacțiunea generațiilor și modalitatea transmiterii drept moștenire de către bunici a celor mai reprezentative îndeletiniciri achiziționate pe parcursul vieții.

Originalitatea prezentării valorilor etnoculturale, capacităților de creație a bunicilor a fost posibilă prin crearea unor zone – expoziții ce au vizat arta decorativă aplicată, artizanatul, cât și arta culinară.

Spiritul sărbătorii a fost conturat prin improvizări, printr-o varietate de dansuri și cântece, jocuri asociate proceselor de muncă, cadouri pentru bunei și persoane în etate, precum și prin organizarea unei sesiuni foto comune.

În perioada imediat următoare, urmează finalizarea componentei de infrastructură a proiectului și anume, lucrările de reabilitare a sistemului termic al Instituției de Educație Timpurie nr. 4.

Proiectul ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți” este cofinanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Programului ,,Fondul de Granturi Mici”, implementat de Reprezentanța Fundației ,,Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

 

Last updated: noiembrie 12, 2019 at 18:02 pm

Lasă un Răspuns