08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Proiectul „Ora să ŞTIM” la Bălţi

//
Comentariu0

La Filiala pentru Copii „Ion Creangă” a Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu” Bălți a dat start Proiectului Internațional „Ora să ŞTIM”. De la lansarea sa în Germania, în anul 2015, proiectul Volunteer Readers a fost derulat cu succes în Austria, Polonia şi România. Fiind bazat pe studii ştiinţifice ce demonstrează abordarea subiectelor legate de știință, tehnologie, inginerie şi matematică (ŞTIM), activitățile au demonstrat că au avut impact asupra modului în care copiii se exprimă și ajută la formarea abilităților lor de lectură.

În Republica Moldova lansarea acestui proiect a avut loc la 8 octombrie la iniţiativa Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Progress din România, cu susținerea Deutsche Telekom Stiftung din Germania. Acesta se va desfăşura în 63 de biblioteci publice, una din ele fiind și Biblioteca bălțeană.

Proiectul are ca scop promovarea lecturii şi curiozităţii pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică prin intermediul unei colecţii de cărţi frumos ilustrate într-o formă distractivă.  În cadrul proiectului, se vor organiza săptămânal lecturi cu voce tare, comunicare şi experimentare, care vizează consolidarea interesului față de temele  ŞTIM în rândul copiilor de vârste 3 – 10 ani, pe o perioadă de cinci luni (noiembrie 2019 – martie 2020).

Parteneri în realizarea activităţilor sunt Instituţia de Educaţie Timpurie  Nr. 10 „Mioriţa” (grupele „Steluţa” şi „Martinel”) şi I.P. L.T. „M. Eminescu” (elevi cl. a 2 F şi a 4 B). Participanţii pornind de la o lectură interactivă, întrebând şi căutând explicaţii,  vor descoperi noţiuni elementare despre lucrurile şi fenomenele din jurul lor.

Last updated: noiembrie 12, 2019 at 18:14 pm

Lasă un Răspuns