08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Turneul Republican de înot a ajuns la Bălți. 59 de medalii pentru înotători din Bălți

//
Comentariu0

Turneul Republican de înot a ajuns la Bălți. Acesta s-a desfășurat în incinta bazinul „Delfin”, în perioada 10-12 decembrie. La competiție au participat peste 250 de sportivi din Chișinău, Tiraspol și Bălți. Elevii școlii de înot din Bălți au  câștigat 59 de medalii în clasamentul individual: 21 de aur, 24 de argint și 14 de bronz. La ștafeta generală, tinerii s-au învrednicit de 6 medalii de aur, 7 de argint și 1 de bronz. Potrivit Președintelui Federației de Înot a Moldovei, Alexandru Goreacev, astfel de turnee oferă copiilor posibilitatea de a-și arăta abilitățile și de a identifica cei mai puternici înotători. Cei mai buni dintre ei vor reprezenta R. Moldova la campionatele internaționale.

Președintele juriului, Eugen Pasecinic, a remarcat pregătirea înaltă a sportivilor și dorința băieților de a demonstra un rezultat bun. Conform regulamentului competiției, înotătorii au concurat în grup și individual. Tinerii sportivi au parcurs mai multe distanțe: de 50, 100, 200 și 400 metri, în următoarele stiluri de înot: liber, brass și butterfly.

Sportivii din Bălți cu greu și-au reținut emoțiile, atunci când au aflat rezultatele.

Toți participanții la turneu au primit premii și diplome. La această competiție, au participat peste 55 de înotători din Bălți. Alexandru Tertea a devenit câștigătorul la categoria juniori. Conform rezultatelor competiției, bălțenii au câștigat locul 1 și marele premiu al turneului.

Sursa: btv

Last updated: decembrie 14, 2021 at 17:50 pm

Lasă un Răspuns