08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Transparența raioanelor: indicator al eforturilor regionale de anticorupție în Moldova

//
Comentariu0

Consiliile raionale Strășeni, Fălești și Soroca sunt cele mai transparente autorități publice locale de nivelul doi din Republica MoldovaAceasta este concluzia experților de laInstitutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Clasamentul celor mai deschise raioane a fost prezentat la 19 octombrie, în cadrul unei conferințe publice.

Cele 32 de consilii raionale au fost evaluate în baza următoarelor nouă criterii de transparență: accesul la informație, participarea în procesul decizional, procesul bugetar, organizarea și desfășurarea achizițiilor publice, administrarea proprietății publice, conflictul de interese, resursele umane, serviciile sociale și investițiile raionale. Punctajul maxim pentru administrația unei raion constituie 100 de puncte. Astfel, cele mai transparente autorități raionale sunt Strășeni (59 de puncte), Fălești (49,5 puncte) și Soroca (48,5 puncte).

Totodată, localitățile Bălți, Cahul, Cimișlia, Zaim, Costești și Budești au fost premiate de către IDIS „Viitorul” pentru asigurarea transparenței în activitatea administrației publice locale. Pe lângă primăriile din cele șase orașe și sate, premii de transparență au obținut și consiliile raionale Strășeni, Fălești și Soroca.

Raportul integral îl puteți accesa aici.

Știrele integrale le găsiți aici: 1, 2.


Last updated: octombrie 29, 2017 at 17:33 pm

Lasă un Răspuns