08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Estonia oferă asistență pro bono Republicii Moldova în sectorul justiției

//
Comentariu0

O echipă formată din juriști, notari, avocați, executori judecătorești și jurnaliști, din Republica Moldova, învață, în aceste zile, din cele mai bune practici ale Estoniei, în ceea ce privește sistemul de justiție. Mai exact, este vorba de serviciile electronice implementate cu succes în Estonia, cum ar fi e-achiziții sau e-notariat. Vizita de studiu are loc în cadrul unui proiect al Uniunii Juriștilor din Estonia.

Proiectul are drept scop oferirea de asistență juridică pro bono, pentru cetățenii Republicii Moldova, prin crearea unui site web în care se vor regasi întrebari/răspunsuri de interes public. La fel, vor fi printate broșuri tematice și vor fi organizate iarmaroace juridice în diferite regiuni ale Republicii Moldova, folosind experiența Estoniei în domeniu.

În acest proiect, au fost selectați 10 specialiști din țara noastră. Mai exact, doi reprezentanți ai Clinicii Juridice din Bălți. Din Chișinău au fost selectate șase persoane: un reprezentant al USM, un avocat, un reprezentant al Ministerului Justiției, un notar, un executor judecătoresc, dar și un repezentant al BizLaw.

Din Comrat și Cahul au fost selectate câte o persoană, reprezentanți ai profesiilor juridice.

Toate persoanele selectate au fost contractate, în cadrul proiectului, pentru a contribui la un chestionar, în care vor fi identificate pricipalele probleme juridice cu care se confruntă cetățenii din Republica Moldova și vor fi oferite cele mai bune soluții.

Sursa: bizlaw.md

Last updated: octombrie 29, 2017 at 17:25 pm

Lasă un Răspuns