08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Tinerii romi din Bălți își continuă studiile

//
Comentariu0

Educația este prioritară pentru tinerii de astăzi. Un nivel mai înalt de studii – o oportunitate mai mare pe viitor. Nu fac excepție de la aceasta nici tinerii romi. Anul acesta, 6 tineri romi din mun. Bălți au depus cereri de admitere la colegii, universități și școli profesionale, 5 din ei fiind admiși la buget, la specialitățile dorite.

Doi tineri au fost admiși la buget în instituțiile de învățământ superior, respectiv: la Universitatea, „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, extensiunea Bălți (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) și la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte). O tânără a fost admisă la colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul USARB (specialitatea învățător de clasele primare);  alte două persoane – la Centrul de excelență în servicii și prelucrarea  alimentelor (specialitatea – bucătar). Un tânăr rom au fost admis la contract la Colegiul Tehnic Feroviarilor din Bălți, specialitatea – programator.

Este îmbucurător interesul tinerilor față de continuarea studiilor. Un aport aparte în încurajarea lor îl are și administrația publică locală.

La data de 08 august 2022, Primăria municipiului Bălți, în colaborare cu AO „Comunitatea Romilor din municipiul Bălți „ȘATRO””, a organizat o ședință informativă, în sala de conferințe a Primăriei mun. Bălți, cu scopul de a oferi consultație tinerilor romi despre instruirea în cadrul instituțiilor de învățământ profesional secundar și universitar în RM.

La ședință au participat reprezentanți ai subdiviziunilor structurale ale primăriei (din domeniile asistență socială, relații cu publicul și învățământ), reprezentanți ai organizațiilor necomerciale din municipiu, precum și tineri romi, absolvenți ai liceelor L.T. „Maxim Gorki”, L.T. „Lucian Blaga” și ai Gimnaziului nr. 2 din Bălți.

Last updated: august 16, 2022 at 12:38 pm

Lasă un Răspuns