08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Tehnologii moderne- căldură accesibilă. Întrunirea conducerii Primăriei municipiului Bălți, „CET-Nord” SA cu administratorii fondului locativ din mun. Bălți

//
Comentariu0

La data de 18 februarie 2021, ora 16, în incinta Palatului municipal de cultură Bălți, s-a desfășurat întâlnirea reprezentanților Primăriei municipiului Bălți și a „CET-Nord” SA cu gestionarii fondului locativ.

În cadrul întrevederii au fost prezentate lucrările de modernizare a sistemului de termoficare al municipiului Bălți și rezultatele proiectelor pilot implementate de „CET-Nord” SA în trei blocuri din oraș.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de termoficare și a restabili sistemul de aprovizionare centralizată cu apă caldă, „CET-Nord” SA propune înlocuirea sistemelor interne de încălzire pe verticală (existent), cu cel pe orizontală. Acest lucru le va oferi consumatorilor mai multă economie, independență şi siguranță.

Potrivit estimărilor, după instalarea sistemului de distribuție a căldurii pe orizontală și eficientizarea termică a blocului, sumele facturilor se reduc esențial, în plus, consumatorii vor putea beneficia de serviciul de aprovizionare centralizată cu apă caldă și vor achită în medie 50 de lei pentru încălzirea 1 m³ de apă, pe când cei care consumă aceeași cantitate de apă cu un boiler electric ajung să cheltuiască peste 120 lei pentru încălzirea 1 m³ de apă.

Menționăm, că în blocurile locative de pe str. Suceava, 14A și Pavel Boțu, 87, după efectuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de distribuție a căldurii, s-a înregistrat o scădere a consumului de energie termică, în medie, cu 35 %.

Având în vedere rezultatele proiectelor-pilot implementate, dar și noile perspective de dezvoltare tehnologică, „CET-Nord” SA intenționează să extindă proporțiile acestor lucrări de modernizare în toate blocurile, unde au fost deja instalate puncte termice individuale, pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de oameni, dar și instituțiilor publice, să beneficieze de avantajele sistemului de distribuție a agentului termic pe orizontală și de apa caldă. Pentru a demara aceste lucrări e nevoie de acordul în scris al tuturor proprietarilor de apartamente, conectați la încălzirea centralizată sau decizia majoritară a membrilor asociației de locatari.

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că „CET-Nord” SA va deveni în curând unicul furnizor de energie termică din municipiul Bălți, după ce va prelua rețelele termice ale Întreprinderii municipale „Termogaz”.

Totodată, edilul a mai menționat, că în scopul eliminării problemelor care apar în sistemele interne de distribuție din blocurile locative, serviciul de deservire a rețelelor interne va fi preluat de „CET-Nord” SA. Acum, acest serviciu este prestat de către Întreprinderea municipală „Gospodăria locativ-comunală”.

____________________________________

Persoană de contact: Viorica Bugulean, Manager Informații și Reclamă „CET-Nord” SA, Tel. 0231 53-553, email. [email protected], www.cet-nord.md

Last updated: februarie 19, 2021 at 17:33 pm

Lasă un Răspuns