08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Tărâmul Poveștilor, la Instituția de Educație Timpurie nr. 4 ,,Grigore Vieru”

//
Comentariu0

La 30 octombrie curent, în zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, a avut loc cea de-a V-a activitate educațională comunitară în cadrul implementării proiectului de revitalizare urbană ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare din municipiul Bălți”.

Într-o atmosferă de basm, în Palatul cu povești (Instituția de Educație Timpurie nr. 4), a fost desfășurată activitatea ,,Cum să ne reîmprietenim cu lectura și cuvântul” – activitate pentru sporirea interacțiunii comunitare, în cadrul căreia părinții, pedagogii, membrii Grupului Local de Inițiativă al zonei și membrii comunității locale au călătorit cu micii prinți și prințese în lumile imaginare ale poveștilor nemuritoare, cu scopul promovării socializării prin intermediul lecturii.

În cadrul activității, în sala mare a Palatului cu povești, actorii Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți – noul partener în zona de revitalizare, împreună cu copii din grupele pregătitoare și cele mari, au interpretat în mod interactiv, prin implicarea copiilor, basmele de ieri și de azi. În același timp, în alte săli ale Palatului cu povești, micii exploratori au citit povești împreună cu pedagogii, părinții, membrii Grupului Local de Inițiativă al zonei și membrii comunității locale. La finalul activității, fiecare grup de participanți a primit în dar câte un set de carte.

Activitatea ,,Cum să ne reîmprietenim cu lectura și cuvântul” face parte din cele 7 (șapte) activități educaționale comunitare care vor fi organizate în perioada de implementare a proiectului mai – noiembrie 2019.

Proiectul ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți” este cofinanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Programului ,,Fondul de Granturi Mici”, implementat de Reprezentanța Fundației ,,Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova.

 

Această informație este publicată în contextul promovării abordării Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

 

Last updated: noiembrie 1, 2019 at 17:44 pm

Lasă un Răspuns