08:00 - 17:00
(0 231) 2-23-48
piața Independenței, 1

Strada Cahulului va fi reparată în cadrul cooperării internaționale

//
Comentariu0

Reconstrucția mult așteptată a străzii Cahulului din municipiul Bălți va fi realizată în cadrul programului de revitalizare a orașului și ca parte a cooperării internaționale. Partenerii polonezi vor oferi municipiului aproximativ 40% din fondurile pentru reparații majore ale străzilor.

Acest lucru a fost declarat direct în cadrul emisiunii „Sinteza evenimentelor” (Итоги недели) de către viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. „Strada Cahulului nu s-a reparat timp de 25 de ani, probabil chiar și mai mult. Acum se așteaptă o revizuire majoră. De asemenea, se vor moderniza și trotuarele pietonale. Reconstrucția este realizată ca parte a proiectului câștigat de primărie. Polonia va oferi suport în cadrul programului de revitalizare urbană, fiind alocate apoximativ 30-40% din resursele financiare, restul 60% (aproximativ 2-3 milioane) vor fi alocate din bugetul local.”

Reamintim că cooperarea administrației publice locale cu guvernul polonez se desfășoară de mulți ani consecutiv. Proiectele anterioare țineau de instituțiile de învățământ. La data de 06 februarie 2020 Excelența Sa Bartolomiej Zdaniuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polonia în Republica Moldova a făcut o vizită de lucru la Primăria mun. Bălți. În cadrul întâlnirii au fost discutate relațiile bilaterale dintre municipiul Bălți și Republica Polonia, atât în sfera socio-economică, cât și în domeniul proiectelor finanțate din fondurile Guvernului Republicii Polone, în special, proiecte de revitalizare a orașelor, implementate în anii de învățământ 2017-2019, în următoarele instituții: Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, Gimnaziul „A.I. Cuza” și Grădinița nr. 4.

Last updated: iulie 3, 2020 at 10:58 am

Lasă un Răspuns