08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Seminarul metodico-practic municipal «Tabla interactivă – instrument modern şi eficient în formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul chimiei»

//
Comentariu0

În data de 22 martie 2018 Liceul Teoretic «George Coșbuc» a fost gazda seminarului metodico-practic municipal «Tabla interactivă – instrument modern şi eficient în formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul chimiei», sub egida CM, DÎTS mun. Bălți, reprezentat de către dna Lilia Butnari, specialist principal pentru chimie și biologie.

«Performanţa este preocuparea noastră de căpătâi, deoarece numai aşa putem rezista! Deaceia Liceul Teoretic „George Coşbuc” a participat în anul 2014  într-un proiect de amploare organizat de Fundaţia Soros  Moldova, beneficiind astfel de o Clasă Multimedia (o tablă interactivă, 20 planșete, un proiector, un notebook, boxe). În anul 2015 în urma proiectului implementat cu sprijinul Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională liceul a fost dotat cu încă o tablă interactivă», fapt menţionat de dna Viorica Bujor, director al Liceului Teoretic «George Coșbuc», în mesajul său de salut.

Invitaţii la seminar au avut posibilitatea să asiste la două ore publice «Generalizarea cunoștințelor la modulul ,,Structura substanțelor“»  prezentată de dna Fiștic Tatiana, profesor de chimie, grad didactic I, în clasa a VII-a „A“ şi « Reacții de identificare a cationilor», prezentată de dna Patrașcu Tatiana, grad didactic II, în clasa a XII-a ,,B“ (profil real).

A urmat atelierul de formare «Tabla interactivă – instrument modern şi eficient în formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul chimiei», ghidat de dna Fiștic Tatiana. Atelier axat pe obiectivele: familiarizarea cu elementele ferestrei SMARTnotebook; lucrul cu fișierele și obiectele SMARTnotebook; utilizarea conținutului din resursele SMARTnotebook; utilizarea aplicației SMARTnotebook la elaborarea unor secvențe din lecție.  În cadrul atelierului profesorii de chimie au obținut deprinderi de lucru cu tabla interactivă, de elaborare a testelor în aplicația SMART.

Victorină chimică cu elemente de divertisment «Noi și Chimia», a avut caracter mixt:  informativ, științific și distractiv.  Elevii claselor a IX-a „A“, a IX-a „B“ și a IX-a „C“ au fost activi, inovativi, creativi și s-au isprăvit cu succes cu sarcinile propuse în prezentarea interactivă.

Last updated: martie 26, 2018 at 13:36 pm

Lasă un Răspuns