08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Şedinţa de urgenţă a comisiei pentru situaţii excepţionale mun. Bălţi

//
Comentariu0

La data de 6 aprilie preşedintele comisiei pentru situaţii de urgenţă, primarul interimar Nicolai Grigorişin, după întreruperea călătoriei sale oficiale de serviciu, a convocat o şedinţă a comisiei pentru a discuta problema refuzului SRL «Salubrity Solutions» în admiterea la depozitul de deşeuri pentru maşinile întreprinderilor municipale „Spaţii Verzi ” şi ” DRCD”.

«Situaţia poate fi recunoscută ca fiind „excepţională”», membrii comisiei au ajuns la această cocluzie în timpul discuţiei problemei şi au decis să trimită un alt apel Guvernului Republicii Moldova, să creeze un grup de lucru şi să meargă la Chişinău pentru a informa premierul P.Filip ca preşedinte al Comisiei Situaţiilor Excepţionale al Republicii, privind necesitatea de a lua măsuri urgente pentru a aborda problema exportului de deşeuri municipale.
Discuţiile fierbinţi între membrii Comisiei Situaţiilor Excepţionale şi concesionarii invitaţi au
tensionat atmosfera.
Intrarea pe poligonul s.Ţambula, cu consiliul care primăria a semnat acord, este blocat de bariera SRL «Salubrity Solutions», iar confirmarea documentară a «crizei de gunoi» a fost trimisă către primăria mun. Bălţi încă la sfârşitul lunii martie secretarului general al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova Iurie Uşurel.
În cazul anunţării oficiale a situaţiei ca excepţională, Comisia Situaţiilor Excepţionale va lua măsuri pentru a găsi locuri pentru depozitarea temporară a deşeurilor municipale.

Last updated: aprilie 10, 2018 at 8:57 am

Lasă un Răspuns