08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința cu șefii întreprinderilor municipale și a complexului termoenergetic (11.09.2019)

//
Comentariu0

Miercuri, 11 septembrie 2019, s-a desfășurat ședința cu șefii întreprinderilor municipale și a complexului termoenergetic. La această întrunire au fost prezenți conducerea Primăriei mun. Bălți, administratorii și reprezentanții ÎM și presa locală.

Ședința a început cu un anunț din partea reprezentantului Î.M. „Termogaz- Bălți” cu referire la producerea controlul etanșeității gazoductului interior în perioada lunii septembrie- astfel este necesară prezența obligatorie a unei persoane din apartament întrucât lipsa unui locatar din apartament va stopa demararea gazului în gazoductul întregii scări. În timpul lucrărilor furnizarea gazelor naturale va fi întreruptă! La fel în acest timp efectuarea unor lucrări cu intervenția în gazoduct este categoric interzisă!!!

Ceea ce ține de lucrul efectuat de Î.M.  „Direcția reparații și construcții drumuri”, e necesar de remarcat că pe str. Krîlov se efectuează lucrări de evacuare a instalațiilor metalice și de beton de pe terenul sportiv existent, pentru a fi instalat un teren sportiv de tip nou. Primarul l-a însărcinat pe directorul acestei întreprinderi, ca în mod urgent să fie soluționate următoarele situații:

* să fie instalate semne ce preîntâmpină despre efectuarea lucrărilor de reparație a părții carosabile în zona respectivă;

* evacuarea gunoiului nu doar din containerele pentru gunoi, ci și de pe teritoriul aferent a acestor containere;

* pe str. Boris Glavan, 23 să fie transportate containerele mai aproape de casele de locuit și mai departe de terenul de joacă;

* datoria apărută la întreprinderea dată în sumă de 543.000 șă fie acoperită.

„Lucrul Î.M. „GLC” monitorizează o sumă de 22.300 m2 de acoperiș pe blocurile de locuit ce a fost instalat de la începutul anului 2019”, despre aceasta a menționat Tatiana Parascan, directorul întreprinderii.

Reprezentantul SRL „Glorin Inginering” a menționat că la ziua de astăzi sunt înregistrate 2 cereri pe numele acestei întreprinderi.

În cadrul aceleiași ședințe directorul Î.M. „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, Svetlana Novicova a adus la cunoștință locuitorilor municipiului Bălți că pe teritoriul parcului central se defrișează toți copacii aflați în stare de avariere și cei crescuți în gardul și construcțiile parcului. Astfel după terminarea procesului de defrișare va fi construit un nou gard de către agentul economic ce construiește noul obiect comercial pe teritoriul acestui parc. „Toate lucrările se efectuează în conformitate cu legislația în vigoare și cu tot pachetul de documente veridic”, anume așa a menționat administratorul întreprinderii.

Tatiana Dubițkaia, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Bălți, în cadrul acestei ședințe, a menționat că se apropie de încheiere toate lucrările de construcție și pregătire de sezonul rece a anului 2019- 2020 în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din municipiul Bălți. În acest context în legătură cu rezultatele strălucitoare a Școlii Sportive Specializate pentru Copii și Juniori de Rezerve Olimpice de probe pe apă, și cu majorarea venitului acesteia în bugetul municipal, primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a înărcinat Șeful DÎTS șă fie înmânate diplome de merit administrației acestei școli sportive pentru lucrul ce-l efectuează întru binele tinerilor noștri.

Șeful secției Securitate publică din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, Ruslan Chicimaniuc, a menționat că situația apărută pe str. Belousov, 47 este luată sub controlul strict al inspectoratului. Zilnic se efectuează percheziții și ridicare a substanțelor alcoolice.

Last updated: septembrie 11, 2019 at 16:52 pm

Lasă un Răspuns