08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Săptămâna Europeană a Imunizărilor (21-27 aprilie 2024) „Vaccinarea protejează garanțiile”

//
Comentariu0

Vaccinarea este principalul instrument de prevenire primară a bolilor și una dintre măsurile cele mai eficiente din punctul de vedere al costurilor în materie de sănătate publică.

Vaccinarea protejează oamenii împotriva bolilor infecțioase grave și care pun viața în pericol, precum tuberculoza, hepatita virală B, poliomelita, infecția cu rotavirusuri, infecția cu pneumococi, papilomavirusul, ș.a.

O importanță majoră o reprezintă vaccinarea copiilor, ce îi protejează împotriva unor boli extrem de grave (poliomielita, difterie, tetanus, tuse convulsivă, rubeolă, etc.). Un copil nevaccinat are risc major de a face aceste boli, cu consecințe foarte grave asupra sănătății, ducând chiar în unele cazuri la deces.

Vaccinurile acționează prin creșterea capacității de apărare a sistemului imunitar și trebuie administrate ÎNAINTE de apariția oricărui semn al bolii.

Este foarte importantă administrarea vaccinului la vârsta optimă și conform unei scheme complete de imunizare.

Medicul de familie este principalul responsabil cu vaccinările în mun. Bălți. El răspunde  de vaccinarea populației înscrise în lista sa.

Vaccinarea este un lucru important și urgent.

Înscrieți-vă la medicul de familie!

Last updated: aprilie 23, 2024 at 19:03 pm

Lasă un Răspuns