08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Renato Usatîi a vizitat pacienții cu coronavirus internați în Spitalul clinic Bălți

//
Comentariu0

Marți, 31 martie 2020, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a vizitat pacienții infectați cu COVID-19 internați în Spitalul clinic Bălți. Despre aceasta el a anunțat pe pagina sa de Facebook, unde a postat un videoclip și o fotografie în care se arată că a întreprins toate măsurile de protecție înainte de a intra în instituție pentru a discuta cu pacienții. 

„Astăzi, în calitate de președinte al Comisiei pentru situații excepționale din municipiul Bălți, am vizitat Spitalul clinic din Bălți. Am participat la o volantă cu personalul medical. Am adus și am oferit o mie de măști spitalului. Deoarece persoanele cu suspiciune la coronavirus, precum și pacienții cu diagnosticul confirmat, au început să fie aduși în Secția de boli infecțioase a SCR, atribuțiile medicilor se vor mări în continuu. 

La propunerea conducerii spitalului, din propriile resurse am organizat mese gratuite pentru medici și personalul medical al Secției de boli infecțioase pentru următoarele două luni. De asemenea, am organizat transport gratuit pentru medici și personal medical din cele mai apropiate localități în Bălți. 540 de persoane vor fi transportate la muncă, iar primăria va achita pentru aceasta. După cum se cunoaște, transportul interurban nu funcționează regulat.  

Am vizitat Secția de boli infecțioase a Spitalului clinic Bălți. Am discutat cu pacienții la care COVID-19 a fost confirmat. Acum sunt aduși din tot nordul Moldovei la Spitalul Clinic din Bălți. El le-a urat pacienților însănătoșire grabnică și a mulțumit medicilor pentru munca, efortul depus și patriotismul lor. Am rămas convins că statul este obligat să investească mult mai mult în sistemul de sănătate. Astăzi, medicii stau în fruntea luptei împotriva epidemiei. Mă închin în față lor. O rugăminte uriașă către toți bălțenii și către toți cetățenii Republicii Moldova: rămâneți acasă, nu complicați munca medicilor. Ne putem descurca doar dacă toată lumea își manifestă responsabilitatea maximă ”, a scris Renato Usatîi. 

El a mai adăugat că femeia din videoclip a dat permisiunea de a publica un interviu cu ea. 

De menționat că, SCR spitalizează pacienții infectați cu coronavirus de tip nou încă de săptămâna trecută. Potrivit portalului Nordnews, instituția medicală dispune de 40 de boxe și 7 dispozitive pentru ventilare artificială a plămânilor. 

 

Sursa: ru1.md

Last updated: aprilie 1, 2020 at 13:25 pm

Lasă un Răspuns