08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Proiectul zonei de recreere la lacul orășenesc este inadmisibil. Trebuie pregătit unul nou

//
Comentariu0

Autoritățile publice locale intenționează să facă ordine pe teritoriul lacului orașenesc, care este folosit în mod activ de bălțeni pentru recreere. Prima variantă de proiect nu a fost aprobată din cauza amenajării incorecte a teritoriului și a modului de amplasare a foișoarelor pe teritoriul lacului. Proiectul a fost returnat pentru revizuire. Viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a precizat că prima variantă a proiectului nu corespunde standardelor moderne pentru construcția zonelor de agrement. Această opinie a fost exprimată de specialiști cărora li s-a arătat proiectul.

Nicolai Grigorișin: „Costul aproximativ al proiectului este de 120 de mii de lei. ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți” a plătit bani. Am oferit acest proiect specialiștilor. Mi-a fost rușine să ascult ceea ce spuneau. Cum poate să fie distanța dintre foișoare mai mică de 10-12 metri?”

Viceprimarul de Bălți a menționat că locurile de joacă, precum și foișoarele, nu sunt, de asemenea, locul potrivit. Potrivit acestuia, zonele de joacă pentru copii ar trebui să fie situate la o distanță considerabilă de locul de agrement pentru adulți.

Nicolai Grigorișin a obligat proiectanții să refacă proiectul conform standardelor moderne.

Last updated: august 19, 2020 at 17:37 pm

Lasă un Răspuns