08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Au început lucrările de reconstrucție capitală a parcului Victoriei

//
Comentariu0

Primarul municipiului Bălți a alocat resurse financiare proprii pentru prima parte a lucrărilor de reparație. „Am început lucrările din contul propriu pentru a stabili corect modul în care se vor desfășura următoarele acțiuni, să fie pe înțelesul tuturor cum să continue ”, a declarat Renato Usatîi într-o transmisie live pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

„Nu avem prea mulți bani pentru a construi prost. Vom face totul așa cum trebuie ”, a adăugat primarul, marți, 18 august, în cadrul unei inspectări a parcului.

De la bun început primarul a constatat: „E bine că am venit. De la Chișinău nu a fost adusă acea plită de trotuar pe care am comandat-o. Instalăm noi bordure de nuanță roșie, iar plita trebuie să fie de aceeași culoare – roșie. Dar dintr-un motiv oarecare, a fost adusă plită albă și gri. Deși, în general, noi nu procurăm plită albă în Bălți. ”

În momentul de față, demontarea pavajului asfaltic și a bordurelor vechi este în mișcare continuă. Deasemenea, se instalează altele noi.

„Vor fi flori frumoase, copaci, plită de trotuar și bănci. Parcul va fi cardinal schimbat”, menționează primarul de Bălți.

Renato Usatîi a mai anunțat că va fi instalat un nou sistem de iluminat în parc: „Vom instala un nou sistem modern de iluminat, antivandal. Vor fi luminate coroanele copacilor și clumbele de flori și trotuarele. ”

De asemenea, primăria intenționează să înlocuiască pilonii vechi ce asigură iluminarea stradală cu alții noi. Specialiștii vor „ascunde” firele electrice sub pământ. Trecerile pietonale vor fi clădite din plită de culoare roz. Vor apărea și piste de biciclete în parc.

Notă: Parcul de pe fosta stradă Osipenko a primit statutul de Parcul Victoriei în cinstea comemorării a 20 de ani de la Marele Război pentru Apărarea Patriei. „În ajunul sărbătorii, Comitetului împlinitor al sovetului orășenesc al deputaţilor truditorilor a luat decizia de redenumi strada magistrală din Bălți, în PROSPECTUL VICTORIEI (fosta str. Osipenco). Un obelisc va fi ridicat în Parcul Victoriei în onoarea eroilor căzuți din Marele Război pentru Apărarea Patriei”. (Ziarul „Kommunist” din 9 mai 1965)

Last updated: august 19, 2020 at 17:34 pm

Lasă un Răspuns