08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Problema inundării caselor din sectorul privat este rezolvată. Curățarea – o salvare a canalului de scurgere

//
Comentariu0

Conducerea municipiului a decis să înceapă lucrările de curățare a canalului de drenaj care leagă zona de pe str. Pălăria cu secțiunea drumului, pe care apa curge în râul Răut prin teritoriul Combinatului de produse alimentare.

Din 1987 nu s-a mai lucrat pe această secțiune a canalului, fundul a fost treptat acoperit, nivelul apei s-a ridicat, plus deșeurile aruncate de orășeni au devenit un fel de „capac” care acoperă strâns duza conductei de 120 mm. De aici apare problema inundării caselor din sectorul privat, situate în zona inundabilă a râului.

Era imposibil să mai aștepți. A sosit momentul, și lucrătorii ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, împreună cu partenerul lor SRL „Mih Auto Construct”, au început lucrările de curățare a canalului. Nămolul, în acord cu Inspecția de ecologie, este scos și depozitat într-un șanț special pentru prepararea îngrășământului.

Prima etapă a fost deja finalizată, drept urmare, nivelul apei a scăzut cu 1 m 20 cm. Al doilea pas constă în extinderea canalul până la dimensiunea inițială, să instalăm garduri și dale de beton de-a lungul malurilor.

În data de 5 mai, muncitorii au început curățarea celei de-a doua părți a canalului de scurgere. „O vom face bine.Acest canal va mai funcționa încă 30-40 de ani”, asigură constructorii.

Last updated: mai 6, 2020 at 17:21 pm

Lasă un Răspuns