08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul Renato Usatîi a adresat cetăţenilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a RM

//
Comentariu0

„Independenţa Moldovei a ajuns la 26 de ani. Noi am trecut prin multe încercări, iar viaţa de astăzi nu este una prea dulce. Dar omul mereu speră la ceva mai bun. Un viitor mai bun este posibil. El depinde de noi toţi. Eu mă închin în faţa celor care încă mai încearcă să facă ceva acasă. Dar eu îi înţeleg şi pe cei care vor să plece de-aici pentru totdeauna. Am devenit un popor nomad. Sînt convins că oamenii se vor întoarce acasă doar atunci cînd vor vedea că în locurile dragi lor, în sfîrşit, au loc schimbări spre bine”, a scris primarul de Bălţi, Renato Usatîi pe Facebook de Ziua Independenţei Republicii Moldova.

„La Bălţi încercăm din răsputeri să arătăm că o altă viaţă este posibilă. Că poate fi dezvoltat un oraş fără corupţie. Astăzi, administraţia de la Bălţi este cea mai deschisă din Moldova”, a menţionat Renato Usatîi. „Acestea sînt date oficiale ale unor organizaţii independente. Noi reparăm drumurile vechi şi distruse din curţile blocurilor, amplasăm noi terenuri de joacă, cumpărăm tehnică nouă pentru oraş, aducem întreprinderile municipale la profitabilitate. Am făcut curăţenie în pieţe, care mai mult de 20 de ani au fost o cloacă plină de corupţie. Noi dezvoltăm sportul. „Zaria” Bălţi a devenit anul trecut campioana Moldovei, iar în acest an joacă în Cupele Europene. În premieră în istorie, Campioană a Moldovei a devenit echipa de baschet „Basco”.

Noi, toţi noi – bălţenii, am provocat sistemul care domneşte în ţară. Ne reuşesc multe, dar nu toate odată. Pentru că Bălţiul este un oraş în Moldova. Cu funcţionarii şi conducătorii republicani ai ţării, deseori tîmpiţi şi împotmoliţi de corupţie şi proceduri birocratice. Cu o putere centrală care stoarce toată seva din regiuni. Cu represiuni politice împotriva celor care gîndesc altfel.

Oamenii care trebuie să conducă ţara au transformat Parlamentul, Guvernul, administraţia preşedintelui şi instanţele de judecată în filiale ale corporaţiei lor de afaceri murdare.

Practic, tot timpul meu mi-l dedic acestei lupte. Am fost nevoit să părăsesc Patria, dar nu mă voi lăsa şi voi merge pînă la capăt. Mă aflu în exil pentru că nu am vrut să accept regulile banditeşti ale jocului. Eu, la fel ca toţi oamenii demni din ţară, înţeleg că acest joc distruge ţara. Eu nu vreau să-mi pierd Patria. Sînt convins că nu vă doriţi asta nici voi.

Nimeni nu ne va putea lua ceea ce ne aparţine de drept. Tuturor nouă, indiferent de naţionalitate. Moldovenilor, ruşilor, românilor, ucrainenilor, evreilor. Tuturor celor care s-au născut aici sau trăiesc aici, în Moldova. Timp de 26 de ani ei încearcă să ne dezbine, pentru că aşa le este mai simplu să fure. Un popor dezbinat este neputincios în faţa asupritorilor. Nu le va reuşi nimic. Moldova a fost, este şi va fi. Iar noi o iubim ca pe o mamă. Atunci cînd mamei îi este greu, noi o iubim şi mai mult.

Poporul este principalul purtător al suveranităţii Moldovei. Iar poporul va învinge numaidecît. Felicitări cu ocazia Zilei Independenţei, Moldova! Va veni ziua, eu cred în asta, cînd noi vom deveni cu adevărat liberi de prejudecăţi şi opiniile pe care încearcă să ni le impute. Iar noi ne vom uni pentru a construi casa noastră comună. O ţară unită, indivizibilă şi prosperă pentru toţi cetăţenii, egali nu doar în faţa Dumnezeului din ceruri, dar şi în faţa legilor pămînteşti”, a încheiat Renato Usatîi.

Sursa: ru1.md

Last updated: august 28, 2017 at 15:05 pm

Lasă un Răspuns