08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiul Bălți au sărbătorit Ziua Independenții.

//
Comentariu0

Anual, începînd cu anul 1991 la data de 27 august în Republica Moldova sărbătoresc Ziua Independenței.

În mod tradițional, în această zi în municipiu, precum și în întreaga țară, se organizează evenimente festive.

La ora 10 dimineață a avut loc depunere de flori la monumentul al Domnitorului Moldovei, cea mai remarcabilă figură istorică, Ștefan cel Mare și Sfânt. La depunere au participat conducerea Primăriei, consilieri municipali, reprezentanții organizațiilor publice și instituțiilor de învățământ, șefii de direcții și serviciile a primăriei, bălțenii și oaspeții a municipiului.

Festivitatea de inaugurare a sărbătorii sub sloganul „Ţară de ieri și de mâine – Moldova mea” a avut loc pe piața „Vasile Аlесsаndri”.

Pentru bălțenii și oaspeții a municipiului a fost pregătit un program larg de evenimente, printre care: concertele de zi în piață „Vasile Аlесsаndri” și estrada de vară, expoziții de lucrări ale elevilor Şcolii de Arte Plastice, de carte şi publicaţii a bibliotecii municipale ”E. Coșeriu”, Muzeului de Istorie şi Etnografie; tîrgurile meşterilor populari, de bucate naţionale şi băuturi răcoritoare; evenimentele sportive: turneu la fotbal între junior, Cupa Open a mun. Bălţi la tenis de masă, competiție la lupta naţională „Trânta”, turneuri republican la şah și la joc de dame.

Cel mai mare cadou pregătit de Primăria municipiului împreună cu susținerea fundației „Renato Usatîi ” a fost concertul de seară la care au participat așa interpreți vestiți  ca: Sofia Rotaru, Irina Krug, Valentin Uzun & THARMIS Orchestra, formaţiunea Fly Project.

sursa foto: ru1.md

Last updated: septembrie 5, 2017 at 16:45 pm

Lasă un Răspuns