08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul mun. Bălți: „Nu voi permite majorarea tarifului de călătorie în troleibuz până la 8 lei”

//
Comentariu1

La ședința Consiliului mun. Bălți, primarul a explicat necesitatea desfășurării consultărilor publice cu privire la tariful de călătorie în transportul electric.

Orice modificare a tarifului de călătorie trebuie să respecte procedura consultărilor publice. Micșorarea recentă a tarifului de călătorie a provocat pierderi semnificative la ÎM „Direcția de Troleibuze”, deoarece nu s-a efectuat o analiză a consecințelor financiare pentru oraș, iar consultările publice cu bălțenii nu au fost organizate și informația necesară nu au fost prezentată corespunzător.

În cadrul consultărilor publice, vor fi prezentate argumente în favoarea modificării politicii tarifare pentru ca locuitorii orașului să ia o decizia.

Primarul a explicat, de asemenea, că suma tarifului de 8 lei nu a fost anunțată de el, ci de predecesorul său, deoarece în obligațiile contractuale la achiziționarea a 22 de troleibuze se menționează direct că în anul 2024 tariful trebuie să fie de 8 lei, iar aceste obligații contractuale au fost asumate de administrația anterioară a orașului, și nu este necesar de a le camufla drept recomandări.

„Eu nu voi permite stabilirea tarifului la 8 lei”, – a declarat primarul Alexandr Petkov.

De asemenea, trebuie să ne obișnuim cu practica multor țări, conform căreia nu este avantajoasă achiziționarea unui bilet unic pentru călătorie, ci achiziționarea unui abonament pentru călătorie. Trebuie să găsim o soluție normală a acestei probleme, deoarece astăzi avem un parc de troleibuze și așteptăm livrarea a încă 22 de troleibuze noi pentru care avem obligații financiare.

Alexandr Petkov a menționat că, atunci când a întrebat de ce ultima micșorare a tarifului de călătorie în troleibuz nu a fost supusă consultărilor publice și nu li s-a explicat locuitorilor concesințele acesteia, i s-a spus că a fost o decizie politică a fostei conduceri a orașului, adoptată în ajunul alegerilor.

Last updated: februarie 9, 2024 at 17:58 pm

1 Response

  1. Andriusca

    Vorba de prisos… De cind ati venit la cirma primariei cautati numai vinavati…Destul, faceti si Dvs si eu echipa pe care o reprezentanti…De atfel primarul in Balti e o figura simbolica… Puterea e in mainele dnei Gritco Elena si Eduard Plesca, iar dvs va ramine sa faceti investigatii ziaristice, cum ati facut cu inundarile…

Lasă un Răspuns