08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți a obținut statutul de instituție gazdă

//
Comentariu0

La data de 22.06.2021, prin decizia nr. 8, Comisia de certificare a instituțiilor gazdă a activității de voluntariat, care activează pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării RM, a atribuit Primăriei municipiului Bălți statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat.

În scurt timp, primăria va anunța recrutarea voluntarilor, care vor putea beneficia, conform legii, de certificate de voluntariat, carnete de voluntar sau scrisori de recomandare, care să ateste desfășurarea activității de voluntariat în domenii de utilitate publică, ce ar putea fi recunoscută de instituțiile de învățământ superior ca stagiu de practică, în condițiile unui acord de colaborare, iar de către angajatori – ca experiență în muncă, în condițiile în care acesta constituie un criteriu de selecție. Prestarea voluntariatului poate fi mai avantajoasă și pentru studenți la oferirea de burse sau cazare, în conformitate cu prevederile legale.

Amintim că la 21.04.2021, prin dispoziția primarului nr.68, a fost aprobat Planul anual de voluntariat al primăriei și a fost desemnat coordonatorul de voluntari.

Pentru o viziune mai amplă asupra activității de voluntariat în cadrul primăriei, accesați:

  • Planul anual de voluntariat în cadrul instituției gazdă – Primăria municipiului Bălți pentru perioada mai – decembrie 2021 (pdf).
  • Regulamentul privind organizarea și funcționarea activității de voluntariat în cadrul instituției gazdă – Primăria municipiului Bălți (pdf).
Last updated: august 16, 2021 at 20:15 pm

Lasă un Răspuns