08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu în vizită la Bălți

//
Comentariu0

În ziua de 16 august 2022, Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în municipiul Bălți.

În cadrul vizitei în „capitala de nord a țării” șefa statului a venit la Primăria municipiului Bălți, unde a discutat cu Primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin.

„Am mers astăzi la Bălți, unde am avut mai multe întâlniri. Am discutat cu primarul Nicolai Grigorișin despre problemele orașului și situația financiară a acestuia, despre investițiile necesare pentru reabilitarea infrastructurii și despre proiectele economice, sociale și culturale așteptate de bălțeni. Cât privește acordarea unui statut special pentru municipiul Bălți, proiectul urmează să fie definitivat și dezbătut în Parlament”, a spus Președinta Maia Sandu.

Edilul de Bălți Nicolai Grigorișin a remarcat că întâlnirea s-a ales a fi una productivă: „În cadrul vizitei de lucru în localitățile Moldovei, Maia Sandu a vizitat și municipiul Bălți. Doamna Președinte a vizitat Primăria municipiului Bălți, unde a avut loc o ședință de lucru asupra celor mai importante probleme ale municipiului.

Prima chestiune pe care am discutat-o ​​a fost atribuirea unui statut special municipiului Bălți. Am atins și subiectul reparației capitale a str. Kievului. Această problemă se află sub controlul special al șefului statului.

În timpul întâlnirii, am spus că planificăm construcția unui drum de-a lungul str. L. Dovator, care va descărca semnificativ partea centrală a municipiului.

O altă problemă importantă despre care am discutat este subvenționarea și delegarea de competențe a ÎM „DRCD”, întrucât s-au introdus modificări legislație. În general, întâlnirea a fost constructivă și fructuoasă.”

De asemenea, Maia Sandu a vizitat și Centrala Electrică cu Termoficare „CET-Nord”, s-a întâlnit cu câțiva agenți economici, rezidenți locali și internaționali ai Zonei Economice Libere Bălți.

În baza materialelor Președinția Republicii Moldova

Last updated: august 18, 2022 at 21:50 pm

Lasă un Răspuns