08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Preocuparea pentru copil este una prioritară. 200 de copii au fost implicați în programul socio-cultural al Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei mun. Bălți

//
Comentariu0

Copilăria este o vârstă a bucuriilor, o lume unde totul e posibil, o lume deschisă spre iubire și frumos. A celebra copilăria a devenit o frumoasă tradiție ce se perindă an de an la data de 1 iunie, în cadrul omagierii Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului.

Indiferent în ce zi se sărbătorește, Ziua Copilului ne amintește de momentele tandre și plăcute ale copilăriei noastre. Este ziua când conștientizăm mai profund că este prioritar să acordăm atenție copiilor, că toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zilnică .

Încurajați de această sărbătoare, Direcția generală asistență socială și protecția familiei a Primăriei mun. Bălți, în colaborare cu mai mulți agenți economici, a asigurat implementarea programului de acțiuni socio-culturale și de caritate dedicate sărbătorii, aprobat prin dipoziția primarului nr. 101/2021.

Sărbătoarea copiilor a început la data de 29.05.2021, în incinta Palatului Municipal de Cultură, cu un spectacol de muzică și dans, program de divertisment „Copilărie –Dulce Rai”, pentru 45 de copii din Centrul de plasament temporar „Drumul spre casă”. Activitățile au fost desfășurate cu implicarea Direcției cultură, Școlii de muzică „George Enescu”, „Aero Design Bălți”, colectivului „Tandem Dance Club”, S.R.L. „Aqua Unica”, AO „Altair -Z”, magazinului „Econom“ și, nu în ultimul rând, a moderatoarei Olga TARNOVSKAIA, care a reușit să capteze atenția micuților și a creat o atmosferă deosebită.

Colaboratorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, la data de 29.05.2021, au organizat un spectacol cu tematica „Prințesa cea vrăjită”, pentru 40 de copii din familii social – vulnerabile. Micii spectatori au pășit curioși în esența spectacolului și au savurat încântați atmosfera creată de personajele ce le „furau” privirile. Copiii au primit cadouri și s-au îndulcit cu preferata înghețată, oferită cu mult drag de sponsorul S.A. „Incomlac”.

Ziua de 31.05.2021 a fost marcată prin organizarea unui master-сlass – „Micul Bucătăraș”. Evenimentul a fot organizat cu suportul dnei Tatiana Puga, managerul SRL „CREDEM-ECO”, care a pus la dispoziția a 15 bucătărași echipamentul și ingredientele necesare pentru a pregăti cea mai gustoasă pizza, împreună cu bucătarii instituției. Pentru creativitate, dibăcie și implicare, copiii au fost premiați cu diplome și cadouri din partea AO „Altair-Z”.

La data de 01.06.2021, prin deosebitul program distractiv – „Un copil e o minune” cu prilejul Zilei Ocrotirii Copilului, din partea „Django Club-Gurmand”, 10 copii din familii social-vulnerabile au fost asigurați cu 2 piste de joc. După o oră de distracție și emoții pozitive, copii au primit cadouri sub formă de rechizite școlare.

La data de 02.06.2021 și 03.06.2021, a fost organizat un eveniment cultural, „Cărțile sunt oglinzile copiilor: vezi în ele ceea ce ai deja în interiorul tău”, în incinta Bibliotecii municipale „Ion Creangă”, cu implicarea a 20 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. La eveniment, copiii au participat la un concurs de desene, fiind, ulterior, premiați cu: diplome, rechizite, jucării oferite de SRL FPC „STIP”, cărți sponsorizate de Librăria „Prometeu-Nord” și înghețată oferită de agentul economic „TRAVAGLIATI GIORGIO LIUDMILA GELART I.I.”

Zi de sărbătoare a fost și pentru 5 familii cu copii, în perioada 01.06.2021 – 03.06.2021, când a fost organizată o activitate caritabilă din partea Restaurantelor „Oliva”, „Star Kebab”, „Andy’s Pizza”, „Pizza Mania” și „Happy Land”, care au pregătit câte o masă dulce cu prilejul Zilei Ocrotirii Copilului. A fost o surpriză deosebită atât pentru copii cât și pentru părinți, care au rămas plăcut surprinși de gazdele primitoare și de activitățile pregătite pentru copilași.

La data de 08.06.2021, în incinta Parcului „ANDRIEȘ”, într-un program distractiv, „Carusela veselă”, au fost implicați 40 de copii, care ulterior au fost ospătați într-o atmosferă armonioasă din partea SRL „Productiv-Grup”.

Un eveniment remarcabil, care a avut loc la data de 1 iunie 2021, a fost venirea pe lume a 9 copilași în cadrul Centrului Perinatologic Bălți. Cuplurile mamă-copil, au fost felicitate cu deosebitul eveniment, oferindu-li-se cadouri sponsorizate de către „GRAFTI BUSINESS” S.R.L, magazinul „ECONOM”, SRL FPC „STIP”, AO „Altair – Z”, diplome, flori și o indemnizație unică în valoare de 2.000 (două mii) de lei per copil (conform dispoziției primarului nr. 102 din 02.06.2021).

 Toate aceste activități au avut loc cu suportul sponsorilor: Olga TARNOVSKAIA (moderatoare), Palatul Municipal de Cultură, Direcția Cultură, Școala de muzică „George Enescu”, „Aero Design Bălți”, colectivul  „Tandem Dance Club”, firma „Aqua Unica”, AO „Altair-Z”, magazinul „Econom“ (Autogara), Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, SA „Incomlac”, SRL „CREDEM-ECO”, „Django Club-Gurmand”, „Happy Land”, Biblioteca municipală „Eugen Coșeriu”, SRL FPC „STIP”, Librăria „Prometeu-Nord” „TRAVAGLIATI GIORGIO LIUDMILA GELART I.I.”, Restaurantul „Oliva”, „Star Kebab”, „Andy’s Pizza”, „Pizza Mania”, ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, SRL „Productiv-Grup”, magazinul „Bomba”, magazinul „GRAFTI BUSINESS” SRL.

În această ordine de idei, Direcția generală asistență socială și protecția familiei Bălți, aduce sincere mulțumiri agenților economici parteneri, exprimându-și gratitudinea pentru generozitatea oferită celor 200 de copii implicați în programul socio-cultural.

Zâmbetele împărtășite ale copiilor, petrecerea timpului în preajma unor oameni buni la suflet, generează acea stare de bine care oferă încrederea unui viitor prosper.

Last updated: iunie 17, 2021 at 17:50 pm

Lasă un Răspuns