08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mulțumesc, doctore! Onorarea lucrătorilor medicali și farmaciștilor în ajunul sărbătorii profesionale

//
Comentariu0

În fiecare a treia duminică a lunii iunie, o categorie nobilă a populației din Moldova își sărbătorește ziua profesională: medici, farmaciști, laboranți, surori medicale, microbiologi, specialiști pe boli infecțioase și alte cadre medicale – oameni în halate albe, milostivi, simpatici, receptivi și sensibili la nevoile altora, grăbiți să ajute, să salveze vieți, să dea speranță de viață; oameni care și-au legat viața de medicină.

În ajunul sărbătorii profesionale, administrația primăriei a emis o dispoziție, https://balti.md/wp-content/uploads/2021/06/dp-118-din-16.06.2021-ro.pdf prin care a aprobat un plan de activități pentru organizarea și desfășurarea în municipiu a evenimentelor festive. La 17 iunie, în clădirea administrativă a organului administrației publice locale, au fost felicitați cei mai destoinici reprezentanți ai acestei profesii onorabile și responsabile. La intrarea în primărie a fost organizat un flashmob cu tematica „Mulțumim, doctore!”, după care, eroii sărbătorii au mers în sala de ședințe, unde li s-a adresat, cu un discurs de bun venit, Primarul interimar Șmulschii Ghenadie și viceprimarul Dubițkaia Tatiana. „Apreciem profund munca dvs. și onorăm profesionalismul și implicarea tuturor medicilor și personalului medical care activează în instituțiile medicale ale municipiului. Ați fost și rămâneți în prima linie de luptă împotriva infecției crâncene cu coronavirus. Necazul nu a ocolit nici nu a cruțat colectivul Dvs. Să ne amintim de cei care au stat la postul de luptă și care și-au jertfit viața, nereușind să învingă boala”. Abia reținându-și lacrimile ce le umpleau ochii, medicii au ținut în tăcere minutul de reculegere, amintindu-și cu regret de prietenii și colegii lor.

După aceasta, conducerea primăriei a înmânat diplome de merit către: 48 lucrători medicali ai Spitalului clinic Bălți, 20 reprezentanți ai Centrului medicilor de familie municipal Bălți, 13 specialiști ai Centrului de sănătate publică mun. Bălți, 4 lucrători ai IMSP „Spitalul de psihiatrie Bălți”, 5 stomatologi ai IMSP „Centrul Stomatologic municipal Bălți”. Diplome au primit și 5 medici ai IMSP „Stația de Asistență Medicală Urgentă Bălți”, 5 lucrători ai „Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare a copiilor”, 5 lucrători ai Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, filiala Bălți, 6 profesori ai Colegiului de medicină din Bălți, 6 specialiști ai centrelor de sănătate private Centrul de Terapie Laser „INCOMED”, SRL Analitic Med și Centrul de recoltare „Synevo”. Un cadou muzical medicilor a venit din partea Dinei Morari.

Vă dorim sănătate, bunăstare familială, condiții de muncă stabile, echipamente moderne și realizări profesionale înalte.

 

Last updated: iunie 18, 2021 at 21:12 pm

Lasă un Răspuns