08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Poetul a plecat… În memoriam lui Grigore Vieru

//
Comentariu0

Este greu de imaginat că de la 18 ianuarie 2009 s-au scurs deja 11 ani de la plecarea în împărăția cerurilor a lui Grigore Vieru. Frumusețea cuvîntului în operele creative ale distinctului poet Grigore Vieru este alături de cele mai sublime valori: mama, patria, graiul, doina, dorul, pîinea, copilăria, dragostea de viață.

În data de 18 ianuarie 2020 pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale s-au adunat admiratorii marelui poet contemporan. Cu compoziția muzical-literată „ Grigore Vieru – pe axa veșniciei” s-a deschis activitatea în memoriam personalității notorie a Țării, maiestru al cuvăntului, iubitor de plai, limbă și neam, poet, publicist, academician.

Florile recunoștinței au adus cei adunați la bustul poetului.

Cu poetica sa inedită și viguroasă, cu metaforele sale înaripate, cu taina creației sale în divina operă artistică, Grigore Vieru este prezent în viața noastră și va fi mereu prezent peste secole.

Piesa „Primul cer” a interpretat Bianca – Gabriela Tambur, piesa „Casa părintească” a fost interpretată de moderatorii evenimentului Viorel Sîrbu și Angela Furtună-Tăburceanu.

Last updated: ianuarie 23, 2020 at 15:34 pm

Lasă un Răspuns