08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

,,PICTORUL ROMILOR”, la Bălți

//
Comentariu0

Dacă doriți să aflați cele mai impresionante detalii din viața romilor, veniți miercuri 8 mai la Pinacoteca ,,Antioh Cantemir” unde va demara expoziția de pictură și desen: ,,Între sacru și profan”.

Pictorul, Gheorghe Lisița vine pentru prima dată la Bălți cu un vernisaj de aproximativ 90 de lucrări dintre care o serie de tablouri sunt despre călugări și romi. Tematici care sunt opuse, dar nu pot exista una fără alta susține tânărul artist plastic.  Evenimentul va începe la ora 14:00 cu participarea mai multor personalități remarcante din oraș.

-видео- <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/l4UTbrUT-wI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Gheorghe Lisița: ,, Pentru toți oamenii din Bălți vin cu această expoziție dedicată sacrului și profanului. Aș fi foarte bucuros să ne întâlnim, să ne cunoaștem aici, să vorbim despre cultură despre artă și să ne bucurăm împreună de acest eveniment.”

Lilia Sava: ,, Am avut deja o întrevedere cu pictorul Gheorghe Lisița și am discutat despre ceea ce o să fie în incinta pinacotecii. Sper ca această activitate să fie de bun augur, pentru că domnul Lisița este pentru prima dată la Bălți și este o oportunitate pentru bălțeni de a se apropia de lumea frumosului.”

În majoritatea lucrărilor din opera sa, Gheorghe Lisița a redat momente din viața fețelor bisericești și a țiganilor. De aceea și este numit de unii ,, Pictor al romilor”.

Gheorghe Lisița:,, Faptul că pe parcursul anilor am acordat o mare parte din viața mea creativă temei religioase, în special călugărilor și temei romilor. M-am gândit că va fi potrivit și binevenit de combinat aceste 2 teme, care se opun unei alteia, dar în același timp nu pot exista una fără alta.”

În palmaresul tânărului artist plastic se numără expoziții personale și de grup, atât în țară cât și peste hotare, în țări cum ar fi: Polonia, Suedia, Turcia, România.

Sursa: btv.md

Last updated: aprilie 25, 2019 at 8:59 am

Lasă un Răspuns