08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Participarea municipiului Bălți în crearea Rețelei Naționale de Revitalizare Urbană din Republica Moldova

//
Comentariu0

La începutul anului curent, orașele și municipiile din Republica Moldova, implicate în procesul de Revitalizare Urbană pe parcursul anilor 2017 – 2019, și-au exprimat intenția și entuziasmul în crearea unei rețele de cooperare – Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană (RNRU), cu scopul de a unifica eforturile pentru promovarea în continuare a Revitalizării Urbane ca instrument de dezvoltare urbană în Republica Moldova.

Misiunea Rețelei este de a contribui la consolidarea competitivității și identității orașelor, dezvoltarea urbană integrată, implicarea comunităților locale la îmbunătățirea calității și creșterea atractivității mediului urban în beneficiul cetățenilor, a economiei și a societății în ansamblu prin implementarea abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova.

Începând cu 21 iulie 2020, Solidarity Fund PL în Moldova, în comun cu Grupul de lucru pentru crearea RNRU a inițiat turul de semnare a documentelor de constituire. Acest eveniment-maraton presupune vizite în fiecare oraș și municipiu participant în crearea RNRU cu scopul de a semna Memorandumul de creare a Rețelei Naționale și Declarația de principii privind Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova.

La 24 iulie 2020, în incinta Primăriei municipiului Bălți a avut loc evenimentul solemn de semnare a documentelor de constituire a RNRU pentru a asigura participarea municipiului Bălți în crearea unei noi platforme de cooperare pentru dezvoltarea urbană – Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova. Este de menționat faptul că, participarea municipiului Bălți în crearea RNRU este asigurată în baza Deciziei Consiliului municipal Bălți Nr. 5/36 din 05.06.2020.

          Notă: Municipiul Bălți este un participant activ în procesul de Revitalizare Urbană, în perioada 2017 – 2019, beneficiind de suportul Polish Aid pentru implementarea a 3 (trei) proiecte de revitalizare, cu o valoare totală de circa 5.000.000 MDL. Totodată, în perioada 2020-2021, în municipiul Bălți, cu suportul Polish Aid va fi implementat un proiect de revitalizare în valoare de peste 3.500.000 MDL, în urma căruia urmează a fi reabilitate accesele rutiere și pietonale din strada Cahul.

Last updated: iulie 27, 2020 at 19:21 pm

Lasă un Răspuns