08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Omagierea lui Grigore Vieru. Fără el…

//
Comentariu0

Pe 14 februarie 2017 Grigore Vieru ar fi împlinit  82 de ani.

El s-a născut în Ziua Sfîntului Valentin și a devenit scriitor drag al mai multor generații.  El a cîntat dragostea față de mamă,  a cucerit inimile femeilor, dar, cel mai important, a reușit să rămînă în suflet un copil, care cunoaște lumea. Despre aceasta poetul le-a povestit copiilor și educatorilor grădiniței nr. 4 din Bălți în depărtatul an 2006.

Picii au crescut, se pregătesc să obțină examenele de bacalauriat, însă acea întîlnire cu marele poet va rămîne în inimile lor pentru totdeauna. E de menționat faptul că acum instituția preșcolară nr.4 poartă numele lui Grigore Vieru.

Tradițional în ziua de naștere a lui G. Vieru bălțenii vin spre Aleea Clasicilor pentru a depune flori la bustul poetului.

Astăzi, la 14 februarie 2017, administrația primăriei, consilierii municipali, funcționarii publici, managerii instituțiilor preuniversitare și culturale,  persoane publice au depus flori la bustul poetului contemporan, care a avut parte de recunoaștere mondială  fiind în viață.

Premiul de Stat al Republicii Moldova, diploma de onoare „Hans Cristian Andersen», premiul «Ghercules» în domeniul literaturii, titlul «Poet al poporului Republicii Moldova», premiul internațional «L. Blaga» în domeniul poeziei, premiul special al Uniunii scriitorilor RM și alte distincții ale lui Grigore Vieru l-au remarcat ca o persoană aparte.

Dar, printre mulțimea de decorații este una deosebită – dragostea nemărginită a poporului moldovenesc, atitudinea sufletească a cititorilor față de poezia lui G. Vieru.

Cîntecele pe versurile lui Grigore Vieru au fost înterpretate de Viorel Sîrbu, Olga Savin; moderator Elena Verhovețchi.

Last updated: februarie 15, 2017 at 14:13 pm

Lasă un Răspuns