08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

O prezență remarcabilă a Liceului Teoretic „George Coșbuc” la Concursul internațional pentru elevi „World Scholar’s Cup”

//
Comentariu0

Elevii Liceului Teoretic „George Coșbuc” din Bălți au devenit parte a fenomenului internațional „World Scholar’s Cup” (runda regională), participând în premieră la celebra competiție, care s-a desfășurat în data de 13 martie 2018 la Chișinău. Acest concursul academic internațional a fost organizat și găzduit de Școala Internațională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX și Debate Academy Moldova.

Directorul Liceului Teoretic „George Coșbuc”– Bujor Viorica, mentorul de susținere a programului– Gâtu Aurelia și antrenorul echipelor-profesoara de limba engleză Negru Djulieta  au înscris în competiție 4 echipe formate din 3 elevi (cu vârsta de 10 și 12 ani), care au participat la 4 probe: dezbateri între echipe, test de cunoștințe generale, scriere creativă în echipă și evenimentul general – Scholar’s Bowl. Limba de desfășurare a concursului a fost limba engleză. Prin urmare, elevii celor 4 echipe: Bambuleac Anastasia, Baraboi Cătălin, Bugaian Alexandr, Cozma Valeria, Ciobanu Darius, Ceornea Valeria, Moșin Bogdan, Skorenko Mihai, Vataman Alexandru, Bejenari Evelina, Samardac Bianca, Tighineanu Maria au concurat cu 141 de elevi (40 de echipe) din 20 de școli din Moldova și au fost premiați cu 32 de medalii (argint și aur) pentru succesul înregistrat la probele anunțate în cadrul evenimentului.

Tema ediției din acest an a fost „O lume încurcată”. Copiii au trebuit să răspundă la întrebări legate de literatură, artă, științe sociale, istorie și tehnologie.

Last updated: martie 19, 2018 at 19:38 pm

Lasă un Răspuns