08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Municipiul Bălți a semnat un Acord de Cooperare cu municipiul Botoșani din România

//
Comentariu0

La data de 19 iulie 2017, o delegație a municipiului Botoșani din România a efectuat o vizită în municipiul Bălți în cadrul căreia, în Sala de protocol a Primăriei municipiului Bălți a fost semnat „Acordul de Cooperare între municipiul Bălți și municipiul Botoșani, județul Botoșani din România”.

Proiectul Acordului a fost aprobat prealabil de Consiliul Municipal Bălți prin Decizia nr. 6/17 din 29.06.2017 și de Consiliul Local al Municipiului Botoșani prin H.C.L Nr. 138 din 8 iunie curent.

Semnarea bilaterală a Acordului deschide calea accesării în parteneriat a Proiectelor ]n cadrul Programului Operațional Comun (POC) România –Republica Moldova 2014-2020. Aprobat de Comisia Europeană în decembrie 2016, primul apel de propuneri de proiecte se va lansa în semestrul II al acestui an.

Bugetul Programului este de aproximativ 50 milioane de euro, aria de cooperare cuprinzând județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați din România și întreg teritoriul Republicii Moldova .

Obiectivele acestui program constau în cooperarea instituțională în domeniul educațional, promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric, îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului și a rețelelor și sistemelor comune de transport, dezvoltarea unor acțiuni comune în domeniul siguranței și securității, ș.a.

La ceremonia de semnare a participat și Excelența Sa domnul prof. univ. Mihai Baciu , Consulul General al României la Bălți.

Programul vizitei delegației municipiului Botoșani a mai cuprins pe lângă schimbul de idei  pentru pregătirea proiectelor comune pentru POC România –Republica Moldova și vizite și întâlniri la sediile Primăriei, Centrului Comunitar pentru persoanele bolnave de tuberculoză, Zonei Economice Libere și un tur pietonal al centrului municipiului Bălți.

Last updated: iulie 26, 2017 at 21:47 pm

Lasă un Răspuns