08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Municipiul Bălți a fost vizitat de mass-media din municipiul Botoșani (România)

//
Comentariu0

La data de 5 decembrie 2017, o delegație a municipiului Botoșani din România, compusă din reprezentanți ai administrației publice locale, în frunte cu Primarul municipiului dl. Cătălin Flutur și mass-media din Botoșani, a efectuat o vizită în municipiul Bălți, întru executarea Acordului de Cooperare între municipiul Botoșani, județul Botoșani (România) și municipiul Bălți (Republica Moldova), semnat la 19 iulie curent și aprobat prin Decizia Consiliului Municipal Bălți Nr. 6/17 din 29.06.2017.

Scopul acestei vizite a fost familiarizarea reprezentanților mass-media din Botoșani privind parcursul colaborării între cele două municipii, în special pregătirea proiectelor transfrontaliere comune și experiența colaborării administrației municipale cu Zona Economică Liberă ”Bălți”.

În cadrul acestei vizite, în incinta Primăriei mun. Bălți a fost organizată Masa Rotundă cu participarea dl Igor Șeremet, Primarului interimar al mun. Bălți, dl Cătălin Flutur, Primarul municipiului Botoșani, dl Mihai Baciu, Consul General al României la Bălți, specialiștilor de profil din primaria mun. Bălți și reprezentanții mass-media din cele două municipii. La Masa Rotundă, de către primarii municipiilor au fost prezentate pe scurt istoricul colaborării și succesele obținute, cît și proiectele care sunt propuse spre pregătire și prezentare, în anul 2018, la concursul proiectelor în cadrul Programului Operațional Comun (POC) România-Republica Moldova 2014-2020. Proiectele vor viza cooperarea instituțională în domenii precum sănătate, educație, promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric, îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea unor acțiuni comune în domeniul siguranței și securității, ș.a.  În cadrul discuțiilor, dl Mihai Baciu a accentuat încă o dată importanța și viabilitatea parteneriatului deosebit înte mun. Bălți și mun. Botoșani.

Programul delegației municipiului Botoșani a mai cuprins și vizita Zonei Economice Libere ”Bălți”, unde administrația ZEL ”Bălți”, în persoana dlui Marin Ciobanu, Administrator principal și dnei Tatiana Dormenco, vice administrator,  a prezentat în detalii istoricul creării și dezvoltării Zonei Economice Libere, potențialul investițional și avantajele ZEL ”Balti”.  Reprezentanții mass-mediei din Botoșani au avut posibilitatea să discute atît cu conducătorii companiilor-rezidente ai ZEL ”Bălți”, cît și cu angajații acestora asupra chestiunilor privind efectul benefic asupra dezvoltării economice a mun. Bălți datorită activității ZEL ”Bălți”.

O parte de fotografii aparține autorului Leonid Calatanciuc

Last updated: decembrie 6, 2017 at 19:06 pm

Lasă un Răspuns