08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mesaj de felicitare din partea conducerii primăriei cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

//
Comentariu0

Tradițional, la 1 octombrie, celebrăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – o sărbătoare a înțelepciunii și a moralității, dedicată promovării drepturilor persoanelor în etate, incluziunii sociale, egalității de șanse și oportunități, și asigurării coeziunii sociale și rezilienței comunitare.

Cu acest deosebit prilej, ne îndreptăm cele mai alese gânduri către părinții și bunicii noștri, principalii actori ai copilăriei noastre – prietenii devotați astăzi, cărora le datorăm, în fiecare zi, respect și considerație pentru contribuția însemnată adusă la dezvoltarea societății, pentru patrimoniul social și cultural care transmite valori morale și edifică punți de legătură între generații.

În acest an, celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, ne găsește în prezența unor condiții speciale determinate de pandemia COVID-19 – o calamitate distructivă fără frontiere care ne amenință nu doar sănătatea, ci și bunăstarea, ordinea socială și legăturile umane. Acest inamic invizibil ne-a reamintit încă o dată că unitatea și diversitatea sunt valori care au asigurat, de-a lungul timpului, fundamentul dialogului dintre generații.

Dragi părinți și bunici! Stimați bălțeni!

Fie ca spiritul de solidaritate să ne ghideze în continuare, pentru a edifica împreună o societate în care au întâietate pacea, demnitatea umană, libertatea și egalitatea.

 

Last updated: octombrie 1, 2021 at 8:19 am

Lasă un Răspuns