08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mesaj de felicitare cu prilejul Sărbătorii „Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală”!

//
Comentariu0

MULTSTIMAȚI CONSILIERI AI CONSILIULUI MUNICIPAL BĂLȚI, LUCRĂTORI AI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE!

            În anul 2012, prin Hotărârea Guvernului RM nr. 75 din 8 februarie, a fost instituită sărbătoarea Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală, care se marchează anual la 1 februarie.

Sunt mândru de faptul că am posibilitatea de a adresa aceste cuvinte de felicitare cu ziua profesională către toți angajații administrației publice locale, specialiștii Primăriei municipiului Bălți, aleșii locali ai Consiliului municipal Bălți. De conlucrarea și unitatea a două componente a puterii locale depinde soluționarea problemelor cetățenilor, dezvoltarea social-economică a municipiului nostru.

Autonomia locală se identifică prin rezolvarea independentă de către populație a tuturor chestiunilor de ordin local. O altă latură, la fel de importantă din activitatea organelor administrației publice locale, constă în implicarea multidimensională a bălțenilor în procesul decizional din cadrul consultărilor publice pe un șir de întrebări de interes local, ce țin de domeniul sănătății, formarea bugetului municipal și multe altele. Transparența în organizarea achizițiilor publice, posibilitatea de participare a membrilor societății civile în respectivele proceduri au fost nu o dată remarcate de către experții atât din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei. Acestea se datorează muncii voastre de zi cu zi, sunt meritele voastre, stimați angajați ai administrației publice locale. Grație efortului comun al lucrătorilor primăriei și ai consilierilor Consiliului municipal Bălți, am reușit să depășim etapa „regresului” și să mergem înainte, dezvoltând dinamic construcția drumurilor, a terenurilor sportive și de joacă, atragerea investițiilor, diversificând serviciile de transport, asigurând la maxim mediul confortabil de trai al cetățenilor. Suntem bucuroși de faptul că astăzi a crescut tendința de implicare a bălțenilor în rezolvarea activă a problemelor sociale.

Însă astăzi autonomia locală, ca formă a administrării descentralizate ce presupune independența și libertatea organelor locale, nu este deplină în tot sensul cuvântului. Pentru formarea unei puteri locale puternice ne este necesară o autonomie financiară, implicarea tinerilor specialiști, salarii decente pentru lucrători, crearea condițiilor optime de lucru. Bucură faptul că tot mai des grupurile de inițiativă își atrag atenția asupra activității organelor administrației publice locale, venind cu critică, dar în același timp și cu noi metode de lucru cu societatea civilă. Împreună cu Dumneavoastră, multstimați angajați, aflându-ne în condiții dificile de lipsă a descentralizării, continuăm să rezolvăm problemele zilnice ale concetățenilor noștri.

Dragi colegi, primari, consilieri municipali, lucrători ai administrației publice locale! Datorită profesionalismului, experienței, capacității de lucru în condiții economice grele, responsabilității și perseverenței, de care dați dovadă în activitate, sunt realizate obiectivele trasate, ce țin de amenajarea teritoriului municipiului, de asigurare cu toate serviciile comunale necesare, de fortificare a administrării locale.

Vă urez sincere felicitări de sănătate, prosperitate, dezvoltare profesională în continuare, fericire vouă și familiilor voastre. Fiți devotați cetățenilor, activând pentru ei și pentru bunăstarea lor, sporind prestigiul și autoritatea organelor puterii locale. Nu uitați că de deciziile noastre comune depinde viitorul tuturor bălțenilor în întregime și în special al fiecărui cetățean în parte!

 

Cu respect și considerațiune,

Primarul municipiului Bălți

Renato USATÎI

Last updated: februarie 1, 2020 at 14:21 pm

Lasă un Răspuns