08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Masa rotundă «Parteneriate pentru incluziune»

//
Comentariu0

La 21 iunie 2017 Asociația Obștească «Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin» a organizat masa rotundă privind implementarea proiectului, finanțat de Agenția de Dezvoltare din Republica Cehă în parteneriat cu Caritas Republica Cehă și Ministerul Educației al Republicii Moldova, cu scopul sporirii accesului la educație a copiilor cu cerințe educaționale speciale de vîrstă timpurie în grădinițele din țară.

În acest scop, în perioada anului 2016, în cadrul proiectului au fost implementate un șir de acțiuni importante, cum ar fi studierea necesităților de formare în domeniul educației incluzive; platforme raionale de discuție, un stagiu de instruire format din două module la care au participat reprezentanții din sectorul de educație și protecție socială, cadrele didactice și manageriale din instituțiile de educație timpurie selectate în cadrul proiectului, precum și asistenții sociali comunitari.

Pentru a discuta rezultatele proiectului în format mai extins au fost invitați reprezentanții raioanelor Drochia, Glodeni, Fălești, Sîngerei și mun. Bălți. Ei au descris beneficiile obținute pe domeniul de activitate profesională și provocările existente, au prezentat istoriile cu succes. Cu un cuvînt, au organizat Platforma regională de discuție, la care au participat și beneficiarii implicați la etapele anterioare.

Last updated: iunie 21, 2017 at 17:57 pm

Lasă un Răspuns