08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Maria Popova la vârsta de 100 de ani: „Pentru mine în viață cel mai de preț este Iisus Hristos”

//
Comentariu0

S-a născut la 20 martie 1920, în satul Rucșin raionul Hotin din regiunea Cernăuți, într-o familie de țărani. Maria Popova a trecut prin mai multe suferințe și nenorociri. A rămas de tânără văduvă cu trei copii. Fiica acesteia, Eugenia, care ne-a întâlnit pe pragul casei, așa și nu a cunoscut dragostea tatălui său. Avea doar un an atunci, când tatăl ei a plecat pe front și nu s-a mai întors.

Maria își amintește cu greu despre anii trăiți: „Nu-mi vine atât de ușor să vă povestesc despre cei 100 de ani din viața mea. Despre ce am văzut, despre ce am suferit … Am trecut prin război și prin foame. Este una a spune, și alta a trăi aceste momente grele … Am avut o viață grea. Foarte grea.” Tatăl Mariei Popova a fost destul de sever, i-a interzis să învețe, așa și a rămas fără școală, neștiind a scrie, de citit s-a învățat singură. 27 de ani i-a lucrat în câmp, la strânsul sfeclei de zahăr. Dar, necâtând la aceste greutăți, ea a rămas un om bun și luminos, nu a spus nimănui nimic de rău și nu pricepe cum poate fi altfel.

Cel mai important scut pentru ea este ruga către Dumnezeu, întru binele și sănătatea copiilor, nepoților și strănepoților: „Să trăiască și ei cu acel har dumnezeiesc, precum trăiesc și eu. Să dea Domnul să nu cunoască năpastele pe care le-am cunoscut.”

Jubiliara a primit din numele Primăriei municipiului Bălți o adresă de felicitare și un ajutor material, în conformitate cu decizia Consiliului municipal Bălți nr. 3/16 din 25.06.2019.

Stimată dna Maria, vă dorim multă sănătate, grija celor apropiați și Dumnezeu să vă aibă în pază!

Last updated: martie 26, 2020 at 8:05 am

Lasă un Răspuns