08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Grupele mobile își continuă lucrul. Care sunt noile instrucțiuni?

//
Comentariu0

Lucrul grupelor mobile e în mișcare continuă. Astăzi, 24 martie 2020, la ședința grupelor mobile, primarul interimar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a adus la cunoștință despre noua dispoziție nr.3 din 23.03.2020 a Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova.

Cele mai importante aspecte despre care au fost informați membrii grupelor mobile sunt:

  • se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.
  • se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.
  • se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasărilor pentru asistență medicală, ce nu poate fi amînată; deplasărilor pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie, etc).

Reieșind din activitatea zilei de ieri, primarul interimar a mai adăugat că:

  • se interzice comercializarea, în magazinele specializate de articole igienico-sanitare, a altor produse (ex: cosmetică, parfumerie etc.) decât cele igienico-sanitare;
  • se interzice comercializarea cu amănuntul în punctele de comerț angro;
  • se interzice vânzarea articolelor (bijuterii, tehnică etc.) la casele de amanet, fiind posibile doar serviciile de gaj;

Alte detalii ale dispoziției nr. 3 din 23.03.2020 a CSE a RM le puteți găsi aici.

Last updated: martie 25, 2020 at 10:40 am

Lasă un Răspuns