08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La solicitarea medicilor, a început reparația drumului către Secția de boli infecțioase a Spitalului clinic Bălți

//
Comentariu0

În Bălți au început lucrările de reparație a unei porțiuni a drumului dintre Centrul consultativ și Departamentul de pediatrie din cadrul IMSP Spitalul Clinic din Bălți. Decizia privind restaurarea urgentă a părții carosabile, pe care trec ambulanțele, a fost luată la o ședință a Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Bălți. 

Directorul Centrului Sănătate Publică, Veaceslav Chișlari, a menționat că în activitatea Serviciului de asistență medicală urgentă apar dificultăți în transportarea pacienților din cauza carosabilului aflat într-o stare dezastruoasă. 

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a constatat: angajații ÎM „DRCD” trebuie să elaboreze un plan de reparare a intersecției, pentru a nu bloca drumul pentru ambulanțe. „Drumul din fața clădirii au acoperit cu pietriș. Deja este mai ușor. Reparația poate fi efectuată mai întâi pe o jumătate a drumului, mai apoi pe alta, dar nici într-un caz, lucrătorii ÎM „DRCD” să nu stopeze circulația ambulanțelor, ca acestea să nu poată să aducă urgent un pacient sau, din contra,-l transporteze la Chișinău„. 

Administratorul interimar ÎM „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți”, Iurii Hmarnîi, a menționat că pentru reparație sunt necesare 60 de tone de asfalt. În plus, va fi amenajată și o parcare suplimentară în fața blocului. „Trebuie să acoperim carosabilul cu 60 de tone de asfalt. Este necesară reluarea muncii fabricii, care produce asfalt, pentru o zi. De la poartă până la str. Decebal sunt 43 metri, cu lățimea – 3,5 metri. „ 

Vă reamintim că ÎM „DRCD” are propria sa mini-fabrică pentru producerea de asfalt. Poate produce amestec de asfalt din freză (asfaltul eliminat de pe drumuri, pe care intenționează să-l niveleze, deși măcinat, nu își pierde valoarea), bitum, pietriș, nisip. 

Sursa: btv.md

Last updated: aprilie 2, 2020 at 16:18 pm

Lasă un Răspuns