08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

2 aprilie – Ziua Internațională de conștientizare a problemelor autismului

//
Comentariu0

Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională de conştientizare a autismului, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. Prin marcarea acestei zile, medicii îşi propun să atragă atenţia, în special a părinţilor, asupra acestei probleme de sănătate, a simptomelor şi manifestărilor maladiei, pentru a fi depistată timpuriu la copii. 

Din păcate, autismul este o boală progresivă. Dacă acum, conform statisticilor, autismul este diagnosticat la 1 din 68 de persoane, atunci, potrivit previziunilor oamenilor de știință în 2020-2021, fiecare a 30-a persoană a planetei va suferi de această tulburare, iar peste 5 ani fiecare a doua. 

În acest sens, în municipiul Bălți, în data de 3 decembrie 2019 a fost deschis un centru social în incinta înstituției preșcolare nr. 30, în care au fost create condiții pentru socializarea și familiarizarea copiilor care sunt diagnosticați cu autism.  

Copiii au găsit a doua casă în care se pot întâlni, pot primi ajutorul specialiștilor, pot învăța comunicarea și dezvăluirea talentelor. 

Familiile acestor copii sperau mult, cafie acordată atenție din partea statului, atât în domeniul pregătirii de specialitate, cât și în tratamentul micilor pacienți 

Integrarea în societate este posibilă doar dacă această problemă este luată și soluționată cu seriozitate. 

Last updated: aprilie 2, 2020 at 11:24 am

Lasă un Răspuns