08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La CRAT# Seminar anual cu lucrătorii de tineret

//
Comentariu0

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți, la data de 19 ianuarie a desfășurat seminarul anual pentru lucrătorii de tineret din municipiu, cu tematica „Metode creative utilizate în activitățile de tineret”.

Activitatea a luat start cu o notă oficială și un salut pentru toți participanții din partea Specialistului Principal Tineret din cadrul DÎTS, STS municipiul Bălți – Svetlana Carabulea.

Directorul interimar CRAT, Mihalcean Nonna a organizat și a desfășurat pentru 2 ore, un seminar informativ-dezvoltativ pentru colegii din sectorul de tineret din municipiu. În timpul activității, participanții au făcut cunoștință cu metode alternative de lucru cu grupuri specifice de tineri, exersînd diverse oportunități de prezentare a persoanei proprii, și interrelaționare într-un grup nou. Participanții au învățat prin propria experiență să planifice și organizeze un seminar similar pentru beneficiarii instituțiilor pe care le reprezintă.

Agenda seminarului a cuprins la fel cîteva metode utile, practice și inovatoare în lucru cu tinerii, cum ar fi metoda de lucru cu portretele fizice și psihologice, metode HD și IT utile în instruire și formarea participanților, exerciții la concentrare și atenție, dar și energizante. Un moment important a fost oferirea tehnicii de lucru în grup și coordonarea debrifing-ului post activitate, pentru a concluziona importanța colaborării și lucrului în echipă, a scopului comun și a valorilor similare.

«Am avut marea plăcere, să organizăm seminarul respectiv, în care am îmbinat cele mai utile și bune, după părerea noastră, tehnici și metode de lucru cu tinerii, dintre care unele s-au dovedit a fi bune în timp, iar altele au înregistrat doar rezultate frumoase o dată fiind aduse în spațiul Centrului din diverse schimburi de experiență a specialiștilor CRAT, de ordin regional, național și mai ales internațional», a menționat Directorul Interimar CRAT Mihalcean Nonna.

Urmăriți agenda activităţilor pe facebook.com

Last updated: ianuarie 25, 2018 at 11:55 am

Lasă un Răspuns